Unsplash
Samsung

Använd dubbla nummer – med samma mobil

I dagens globaliserade värld är det allt fler som har behov av dubbla simkort i sin telefon. Ett skäl kan vara att man reser i tjänsten och vill kunna använda ett internationellt nummer utan att koppla bort sitt vanliga, ett annat är att man vill separera jobbnumret och det privata numret. Och nu är det ännu enklare att göra just detta.

Addera simkort – eller mer minne

Samsungs nya flaggskepp Galaxy Note9 har stöd för dual sim vilket innebär att telefonen har en traditionell sim-kortslucka och en hybridlucka. I hybridluckan kan du antingen välja att sätta in ytterligare ett sim-kort, eller ett microSD-kort för att utöka dina lagringsmöjligheter. Väljer du det senare kan du lagra upp till 1 TB i din telefon vilket gör den mer kraftfull än vissa persondatorer.
Med Galaxy Note9 kan du dessutom vara säker på att batteriet inte sinar trots att du ringer, mejlar och browsar mycket. Det nya flaggskeppet har försetts med Samsungs mest kraftfulla batteri hittills som räcker en hel dag på en enda laddning.

Disclaimer: Den faktiska batteritiden varierar beroende på nätverksmiljö, vilka funktioner och appar som används, antalet telefonsamtal och meddelanden, antalet gånger batteriet laddats och många andra faktorer.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Samsung Partner

Toppnyheter

Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson NIKLAS HALLE'N / AFP
undefined

Ännu en minister avgår: Oroad för brexit utan avtal

Sprickan i det brittiska Konservativa partiet djupnar inför att partiets nya ledare ska presenteras i dag. Ytterligare en minister avgår innan det ens står klart vem som tar över efter premiärminister Theresa May, rapporterar Sky News.

Det är utbildningsminister Anne Milton som lämnar. Hon skriver i ett brev till Theresa May att hon är allvarligt oroad över att lämna EU utan ett avtal.

”Jag tror starkt att parlamentet bör fortsätta att spela en central roll i att skapa ett avtal och att vi måste lämna EU på ett ansvarsfullt sätt”, skriver hon.

I går avgick den biträdande utrikesministern Alan Duncan av samma anledning. Den favorittippade kandidaten att ta över partiledarposten Boris Johnson har drivit linjen att han inte utesluter en brexit utan avtal.

Klockan 12.45 tillkännages vem som tar över efter Theresa May – valet står mellan Boris Johnson och utrikesminister Jeremy Hunt. Följ i länkarna nedan.

29 min
Rory Stewart. HENRY NICHOLLS / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ministrar varnar Johnson: Avgår vid en hård brexit

Den tidigare partiledarkandidaten för brittiska Tories, Rory Stewart, varnar nu att han avgår om Boris Johnson tar över efter premiärminister Theresa May och styr landet mot en brexit utan avtal, rapporterar The Guardian.

Det brittiska Konservativa partiet är splittrat i frågan om den nye partiledaren. Den favorittippade kandidaten Boris Johnson väntas ta hem segern och det har fått flera av partiets ministrar att avisera sin avgång. Sedan tidigare har både biträdande utrikesminister Alan Duncan och finansminister Philip Hammond meddelat att de avgår om Boris Johnson får posten.

3 tim
Läs mer om Brexit
Modell över hur minnesmonumentet ska se ut. Norska Statsbygg.
Terrordådet på Utøya

Utøya-monumentet: Kritiker vill stämma staten

Det monument som är tänkt att resas till minne av offren i terrordådet i Norge 2011 kritiseras av lokalinvånare, som nu planerar att stämma den norska staten. Det rapporterar TT.

Kritiken handlar om platsen för minnesmonumentet, den kajplats från vilken båtarna till Utøya avgår, samt utformningen av det. Lokalbon Maria Holtane-Berge säger till NRK att de känner sig överkörda.

– Om detta hade gjorts på ett bra sätt så hade de hittat en plats som alla blev nöjda med, säger hon till kanalen.

1 tim
Här höll två av regeringens departement till innan bomben sprängdes 2011. Sørbø, Krister / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Norges regering sitter ännu i provisoriska lokaler i Oslo

Trots att det hunnit gå åtta år sedan terrordådet på Utøya och bomben i regeringskvarteret i Oslo sitter norska regeringen fortfarande i provisoriska lokaler, skriver SvD. Alla departement utom tre låg i det kvarteret.

Efter en lång strid om huruvida en av byggnaderna ska bevaras eller inte kommer den nu att rivas i oktober för att lämna plats åt ett nytt regeringskvarter. Den andra skadade byggnaden ska bevaras.

Igår 16:17
Gården på Utøya där attackerna ägde rum/arkivbild på Philip Botström och Andrea Törnestam. TT
undefined

SSU: Våra kamrater är döda men deras idéer lever ännu

Opinion Socialdemokraternas ungdomsförbund är stolt över att vara högerextremisternas tydligaste motpol, skriver SSU-topparna Philip Botström och Andrea Törnestam på Aftonbladet Debatt, på den åttonde årsdagen efter terrordådet på Utøya.

Duon skriver att SSU aldrig kommer att glömma de unga socialdemokrater som dog i attacken.

”Våra kamrater är döda, men deras idéer ska leva vidare genom oss. I morgon fortsätter vår kamp mot högerextremism och för jämlikhet”, skriver de.

Botström och Törnestam menar att högerextremismens framfart hotar demokratin och att demokratin ”måste återerövras av varje generation”.

Igår 17:26
Läs mer om Terrordådet på Utøya
Det ryska planet var av modellen A50 Alexander Zemlianichenko / TT NYHETSBYRÅN
Rysslands kränkningar

Japan kritiserar Sydkorea: Planen var i vårt luftrum

Japan kritiserar Sydkorea efter att landet skjutit varningsskott mot ett ryskt militärplan som kommit in i luftrummet över de omstridda Liancourtöarna, rapporterar Reuters.

Sydkorea menar att luftrummet ovanför öarna, som de kallar Dokdo, är deras medan Japan menar att luftrummet ovanför öarna, som de kallar Takeshima, är deras.

– Det är Japan som borde agera mot det ryska planet som kom in i dess luftrum, säger utrikesminister Taro Kono under en presskonferens.

Japan har inkommit med en protest mot både Sydkorea och Ryssland. Ryssland nekar till att man har flugit in över öarna.

2 tim
Arkivbild från Dokdo eller Takeshima som det kallas på japanska AHN YOUNG-JOON / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Sydkorea: Vidtar kraftigare åtgärder om det upprepas

Sydkorea har lämnat en invändning mot Rysslands säkerhetsråd efter att tre ryska militärplan kommit in i det Sydkorea menar är deras luftrum. Sydkorea avfyrade hundratals varningsskott mot ett av planen, rapporterar Reuters.

Chung Eui-Yong, chef på Sydkoreas nationella säkerhetsdepartement, ber nu det ryska rådet att vidta lämpliga åtgärder.

”Vi ser mycket allvarligt på denna situation och, om den upprepas, kommer vi att vidta ännu kraftigare åtgärder”, säger Chung enligt ett citat från den sydkoreanska presidentens kontor.

Även två kinesiska plan ska ha kränkt det Sydkorea menar är deras luftrum.

4 tim
Läs mer om Rysslands kränkningar
Kim Jong-Un vid ubåten. KCNA / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

Kim inspekterade ny ubåt – skapar oro för missiler

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har inspekterat en ny ubåt. Det visar nya bilder som den statliga nyhetsbyrån KCNA publicerat, rapporterar The Guardian. Enligt nyhetsbyrån ska den nya ubåten verka i vattnen på landets östkust och snart tas i bruk.

Nyhetsbyrån beskrev inte vilken typ av vapen som kan avfyras från ubåten men analytiker säger att storleken på den nya ubåten indikerar att den kan användas för missiler. Tidigare har endast en av landets ubåtar varit stor nog att avfyra missiler.

Enligt Asienexperten Ankit Panda, medarbetare på Federationen för amerikanska forskare, är det en viktig politisk signal eftersom det är första gången sedan i februari 2018 som Kim inspekterat ett system som tydligt är utformat för att bära kärnvapen.

– Jag anser att det är en olycksbådande signal om att vi borde ta Kim Jong-Uns tidsfrist om att USA måste göra en förändring i sin politik innan årets slut på största allvar, säger han.

3 tim
Nordkoreas diktator Kim Jong-un. TT
undefined

Dokument: Huawei har byggt ut 3G åt Nordkorea

Den kinesiska telekomjätten Huawei har i hemlighet hjälpt Nordkoreas regering att bygga ut landets 3G-nätverk. Det visar interna dokument som en tidigare Huaweianställd läckt till Washington Post.

Enligt tidningen väcker avslöjandet frågor om huruvida Huawei har använt amerikansk teknologi i 3G-utrustningen och därigenom brutit mot USA:s exportregler.

Evans Revere som tidigare arbetat på det amerikanska utrikesdepartementet säger till WP att kopplingen mellan Huawei och Nordkorea sannolikt kommer att öka spänningarna mellan USA och Kina.

– Just när du trodde att relationen inte kunde bli mer komplicerad, så visar det sig att Kina och Nordkorea samarbetat för att Nordkorea ska kunna göra framsteg inom ett område med potentiellt känslig teknologi.

Igår 12:25
Läs mer om Nordkoreakrisen