Dado Ruvic / TT NYHETSBYRÅN
Kryptohaussen

Börsjätte och Starbucks startar bitcoinplattform

New York Stock Exchanges ägare Intercontinental Exchange, Ice, startar en ny handelsplattform för kryptovalutor som bitcoin, tillsammans med bland andra Starbucks och Microsoft. Det uppger Ice i ett pressmeddelande.

Den nya plattformen ska heta Bakkt och är tänkt att underlätta integrering av global handel med digitala valutor.

Enligt det nya bolagets vd Kelly Loeffler vill de skapa ett mer effektivt, smidigt och säkert sätt att handla e-valutor.

Flera startupföretag har tidigare försökt att koppla samman alla relevanta aktörer för att den digitala valutahandeln ska bli något för den breda massan – något Ice nu vill försöka göra, skriver Bloomberg.

Toppnyheter

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
James Guillory / TT NYHETSBYRÅN
NHL 18/19

Ovetjkins målform håller i sig – nytt hattrick i natt

Aleksandr Ovetjkins galna målform håller i sig. När hans Washington slog Carolina i natt stod den ryske stjärnan för tre mål. Även i tisdags, borta mot Detroit, levererade Ovetjkin ett hattrick.

Slutligen vann Washington med 6–5 efter straffar.

– Jag försöker bara göra mitt jobb. Alla vill göra mål. I den här ligan är det svårt att göra det. Jag har turen att spela med bra spelare som ger mig bra lägen att göra mål, jag måste bara göra mitt jobb, säger Ovetjkin till nhl.com.

Ovetjkin har nu gjort 28 mål och 14 assist på 31 matcher den här säsongen och är NHL:s regerande målkung.

Idag 07:22
Filip Chytil och Oliver Ekman-Larsson. BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
NHL 18/19

Oliver Ekman-Larssons mål räddade Arizona

Arizona vänder 0–3-underläge till 4–3-seger mot New York Rangers på Madison Square Garden i natt. Oliver Ekman-Larsson fixade en sen kvittering, med drygt tre minuter kvar av tredje perioden, och tog matchen till förlängning.

Ekman-Larssons skott från vänsterkanten gick över Henrik Lundqvists plockhandske och pucken klingade till i högerstolpen innan den gick in i målet.

– Det var det tuffaste skottet i hela matchen, det kanske inte såg ut så, men han fick en ren träff stående, sa Lundqvist efter matchen enligt TT.

Förre Rangers-stjärnan Derek Stepan gjorde det avgörande fjärde målet för Arizona.

Idag 07:10
Läs mer om NHL 18/19