Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stockholm Open

Bröderna Ymer utslagna – super-tiebreak avgjorde

Elias och Mikael Ymer är utslagna i Stockholm Opens dubbelturneringen efter förlust mot australiern Marcus Daniell och holländaren Wesley Koolhof. Bröderna föll med siffrorna 6-4, 4-6,10-4, rapporterar SVT Sport.

Den australisk-holländska duon vann första set med 6–4 och sedan vann Ymerbröderna andra set med samma marginal. Matchen gick till ett avgörande super-tiebreak där Daniell och Koolfof tog ledningen med 7–3, en ledning som de aldrig tappade.

Förlusten innebär att svenskarna är utslagna i både singel- och dubbelspelet i Stockholm Open.

Tidigare

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Daniel Andrews, avspärrat flerfamiljhus, protester mot nedstängningen i norra Melbourne. TT
Coronaviruset Globala spridningen

Melbourne stängs ned i sex veckor efter coronautbrott

Melbourne kommer att gå in i en sex veckor lång lockdown efter den senaste tidens kraftiga ökning av bekräftade fall av covid-19 i området. Det meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews på en presskonferens.

– Vi måste agera innan det är utom kontroll, säger han.

Beslutet gäller hela storstadsområdet, med närmare 5 miljoner människor. Det omfattande utbrottet av coronaviruset är framför allt koncentrerat till ett socialt utsatt område i norra Melbourne och minst nio flerfamiljshus är försatta i karantän.

30 min
Bostadsminister Megan Woods. TT
undefined

Nyzeeländska medborgare hindras från att resa hem

Nyzeeländska flygbolaget Air New Zealand begränsar tillfälligt antalet nya bokningar de kommande tre veckorna – eftersom det är fullt i karantänsfaciliteterna, rapporterar Reuters.

Beskedet från regeringen innebär att tusentals nyzeeländska medborgare utomlands kommer få vänta med att resa hem. Så snart myndigheterna kan garantera tillgång till karantänsmöjligheter kommer bokningssystemet att öppna igen, meddelar bostadsminister Megan Woods.

Medborgare som reser in från utlandet måste sitta i 14 dagars obligatorisk karantän.

2 tim
En kvinna i Caracas, Venezuela, testas för covid-19 Ariana Cubillos / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Larmet: Miljöförstöringen kommer leda till nya smittor

Utan åtgärder för att skydda vilda djur och växter och förhindra miljöförstöring så kommer sjukdomar, som likt covid-19, sprider sig från djur till människor att bli vanligare. Den varningen kommer från en ny FN-rapport, rapporterar flera medier.

– Det senaste århundradet har vi upplevt åtminstone sex utbrott av nya coronavirus, säger Inger Andersen vid FN:s miljöprogram till BBC.

Förutom Covid-19 är ebola och sars exempel på sjukdomar som startat hos djur och spridit sig till människan.

Delia Grace, en av författarna bakom rapporten, säger till The Guardian att åtgärderna mot covid-19 framförallt sett sjukdomen som en ekonomisk utmaning eller en medicinsk utmaning.

– Men dess ursprung finns i miljön, livsmedelssystemen och i djurhälsan.

Inger Andersen menar att vetenskapen är tydlig:

– Om vi fortsätter att utnyttja naturen och förstöra våra ekosystem så kan vi vänta oss att se en stadig ström av den här typen av sjukdomar.

Igår 20:39
Läs mer om Coronaviruset
Arkivbild: Jordgubbsodling Bøe, Torstein / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Estniskt jordgubbskrig är över – regeringen vänder

Arbetskraft från länder utanför EU kommer att få komma in i Estland och jobba. Det beslutar den estniska regeringen efter en u-sväng, rapporterar det estniska public servicebolaget ERR.

Beskedet kommer efter att regeringen pressats att lösa arbetskraftsbrist, inte minst inom jordbrukssektorn inför skördetiden.

Klagomål har bland annat kommit från bönder som larmat om att jordgubbar lämnas att ruttna på fälten, och den politiska striden har kallats för jordgubbskriget av inhemska medier enligt Reuters.

Igår 15:39
Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar och professor Lars Calmfors Fredrik Sandberg/TT och Anders Wiklund/TT
undefined

AF anställer – ska hjälpa arbetslösa under pandemin

Arbetsförmedlingen rekryterar 400 personer tillfälligt för att hjälpa dem som blivit arbetslösa under pandemin.

– Det är ett utmanande läge för alla parter på arbetsmarknaden och vi kommer att behöva jobba hårt för att tackla den här krisen. För att vi ska klara vår del i att ta Sverige ur krisen behöver vi fler händer, säger Maria Mindhammar, generaldirektör för Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Beskedet är väntat, enligt ekonomiprofessor Lars Calmfors, som ser flera utmaningar för Arbetsförmedlingen.

– Omstöpningen blir ännu mer problematisk med tanke på den situation vi befinner oss i nu. Det är omvittnat svårt att få ut folk med anställningsstöd i arbete exempelvis, säger Calmfors till tidningen Fokus.

Igår 19:58
Läs mer om Ekonomiska effekterna