Hem
KlarnaANNONS

Det gör vi för att spara pengar i julhandeln

Trots oroliga ekonomiska tider kommer svenskarna att köpa julklappar även i år. Men priset kommer spela större roll den här julen. Majoriteten av svenskarna kommer satsa på en billigare julhandel jämfört med förra året. Det visar nya siffror från Klarna som undersökt årets julhandel i totalt 17 länder.

Och många har sett till att börja handla i tid. 63 procent av de tillfrågade har uppgett att de kommer att köpa sin första julklapp innan december.

Ett knep som många svenskar uppger att de kommer ta till för att handla smartare i år är bland annat att prisjämföra. Så många som varannan svensk uppger att de kommer att använda sig av prisjämförelsetjänster för att fynda under julhandeln. Hela 40 procent uppger att de kommer att använda sig av rabattkoder eller lojalitetsprogram för att göra fynd i julhandeln. 27 procent menar att de kommer handla färre julklappar och 22 procent ska köpa julklappar på andrahandsmarknaden.

– Vi ser att prismedvetenheten är hög bland svenska konsumenter, samtidigt vill de flesta svenskar fortsätta med traditionen av att ge bort julklappar. Att ta till smarta knep som prisjämförelsetjänster, rabattkoder och lojalitetsprogram kan hjälpa till att göra julhandeln billigare. Här sticker Sverige ut i undersökningen som det land med högst andel som säger att de använder prisjämförelser, säger Carl Lindahl, expert på konsumentbeteende på Klarna.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons