Hem
Trygg-HansaANNONS

Ditt hemmakontor täcks inte av din hemförsäkring

Fördelarna med att driva företag hemifrån kan vara många. Det är oftast billigare och mer praktiskt. Men man måste göra skillnad på det som är privat och det som tillhör ditt företag, förklarar Niclas Letsikas Skoog, chef inom Trygg-Hansa företagsmarknad.

– En vanlig missuppfattning är att företagare tror att hemförsäkringen täcker hemmakontoret. I en ny undersökning från Novus och Trygg-Hansa uppger 28 procent att de primärt arbetar hemifrån, har en hemförsäkring och därför inte behöver någon företagsförsäkring. Men faktum är att en företagsförsäkring behövs så gott som alltid, oavsett vilken bransch du är verksam inom, säger Niclas Letsikas Skoog.

Vad händer om din utrustning blir stulen?

En vanlig myt som förekommer bland många företagare är att självrisken är hög. Men det är den inte, menar Niclas Letsikas Skoog.

– När det gäller exempelvis egendomsskada ligger grundsjälvrisken i många fall på enbart 1 500 kronor.

För att konkretisera värdet av en företagsförsäkring drar Niclas Letsikas Skoog upp några exempel.

– Om du till exempel har ditt e-handelslager hemma i ditt garage gäller inte din hemförsäkring om någon bryter sig in och stjäl saker. Likadant om du som snickare har dina verktyg i bilen och de blir stulna – varken din hemförsäkring eller bilförsäkring kan hjälpa dig då. En företagsförsäkring kan också hjälpa dig om din verksamhet ligger nere, säger Niclas Letsikas Skoog.

Niclas Letsikas Skoog, chef inom Trygg-Hansa företagsmarknad. Erik Cronberg

För att göra det enkelt att välja företagsförsäkring har Trygg-Hansa tagit fram branschanpassade paketlösningar.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons