Förödelsen efter luftangreppet. Hazem Ahmed / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Våldet i Libyen

Efter flyganfallet: Libyen överväger stänga förvaren

Libyens regering överväger att stänga alla migrantförvar efter gårdagens dödliga flygbombning mot ett förvar i huvudstaden Tripoli, skriver The Guardian. Det skulle innebära att man släpper alla migranter för deras egen säkerhets skull.

Samtidigt anklagar regeringen krigsherren Khalifa Haftar, som man kallar en krigsbrottsling, för att ligga bakom attacken.

Minst 53 personer dog, varav sex barn, och dessutom har det kommit rapporter om att libyska vakter öppnade eld mot flyktingar och migranter som försökte fly angreppet.

Tripoli, Libyen

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset