Hem
Alexander Isak och Jon Dahl Tomasson under matchen. Bildbyrån

Sverige överkört i Jon Dahl Tomassons första match

Sverige blev överkört av Portugal i Jon Dahl Tomassons första match som förbundskapten. Efter 90 spelade minuter visade resultattavlan i vänskapsmatchen 5–2 till Portugal.

– En viss känsla av lättnad av att siffrorna inte blev större, säger Viaplays expert Erik Niva.

Första portugisiska målet kom efter 25 minuter när Rafael Leao skruvade in bollen i krysset. Målen fortsatte komma och vid paus ledde hemmalaget med 3–0.

När spelarna sprang ut på planen igen spelade Sverige bättre men efter tio minuter gjorde Portugal 4–0. Bara någon minut därefter reducerade dock Sverige genom Viktor Gyökeres och direkt därefter gjorde Portugal 5–1.

Strax innan matchens slut nickade Sveriges Gustaf Nilsson in slutresultatet.