Nespresso
Nespresso

Experten: ”Ett helt nytt sätt att tillreda kaffe”

”Dricker du ditt kaffe svart?” Nästan hälften av alla kaffedrickare i Sverige svarar ”nej” på den frågan. I Sverige tillsätter nämligen 41 procent mjölk i kaffet. Men nu när vi rör oss mot vinterhalvåret är det få saker som hjälper dig att hålla humöret uppe som en varm, stor kopp kaffe. Med Nespressos nya maskin Vertuo kan du addera mjölk och samtidigt undvika kallt kaffe.

– Med Vertuo har vi uppfunnit en helt ny metod för att tillreda kaffe. Centrifusion-teknologin bygger på att kapseln snurrar inuti maskinen när vattnet tillsätts och på så sätt kan vi tillreda stora koppar med crema, säger Mikael Andersson, Coffee Ambassador på Nespresso.

Genom att hälla mjölk i kaffekoppen först i stället för att tillsätta det i efterhand når du nya sätt att njuta av ditt kaffe. Den här metoden kallar Nespresso för Reverso.

– Mjölken kommer i stället värmas upp under bryggningen och din kopp håller sig varm genom hela kaffestunden, säger Mikael Andersson.

Med Vertuo kan du få ditt morgon-, eftermiddags- och kvällskaffe precis som du vill ha det. Det finns bara en knapp på maskinen så det går inte att göra fel.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Nespresso Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Överenskommelsen
Stefan Löfven (S), Gustav Fridolin (MP), Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C). TT
Valet 2018 Överenskommelsen

MP och L enades om skolan: ”Höll pennan tillsammans”

Slutförhandlingarna i regeringsuppgörelsen ägde rum mellan 17 personer vid Bosön på Lidingö utanför Stockholm, enligt källor som SvD har pratat med. Spänningarna mellan partierna ska bland annat ha släppt när Jan Björklund (L) och Gustav Fridolin (MP), som båda varit utbildningsministrar, lyckades enas kring skolan.

– De höll typ i pennan tillsammans när skoldelen av överenskommelsen skrevs in i januariavtalet, säger en källa till tidningen.

22 min
MIljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Kristdemokraternas Jakob Forssmed och Ebba Busch Thor.  TT
Valet 2018 Överenskommelsen

Klimatet får tillbaka det som M + KD skar bort

Klimatfrågan får muskler i Sveriges första rödgrönblåa budget, skriver TT. Isabella Lövin (MP) har avslöjat att två miljarder tillkommer i satsningar på klimatet och miljön, lika mycket som Moderaterna och Kristdemokraterna bantade bort i den budget som röstades igenom i december.

Just M-KD-budgeten dämpar reformivern något, skriver nyhetsbyrån. Det dröjer innan en ny kurs är satt. Det nyss införda jobbskatteavdraget kan till exempel endast rivas upp vid ett årsskifte.

Det borgerliga beslutet att höja momsen för naturguider kommer dock att dras tillbaka direkt, enligt uppgift till TT. S, MP, C och L vill inte heller att det så kallade växastödet för företag som anställer sin första medarbetare ska skrotas. I den nya budgeten så kommer det att modifieras och få mer pengar.

Budgeten kommer lämnas 15 april av finansminister Magdalena Andersson (S).

10 min
Illustrationsbild. isabell Höjman/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Överenskommelsen

Läkare positiva till förslag i januariöverenskommelsen

Att alla ska ha rätt till en fast läkarkontakt på sin lokala vårdcentral, som framgår av uppgörelsen mellan S, MP, C och L, välkomnas av Svenska Distriktsläkarföreningen. Det rapporterar Ekot.

Men innan det kan bli verklighet måste de svenska landstingen och regionerna förbättra villkoren för de anställda och bli attraktivare arbetsgivare, tycker föreningens ordförande Marina Tuutma.

– Just nu är det enklare att hitta en människa som går på vatten än en allmänläkare att anställa med de villkor man har inom primärvården, säger hon till SR.

2 tim
Läs mer om Valet 2018
TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Explosionen i Hidalgo

Minst 20 döda efter explosion i oljeledning

Minst 20 personer har dödats och åtminstone 71 har skadats efter en stor explosion i delstaten Hidalgo i centrala Mexiko, rapporterar AFP.

En läckande oljepipeline exploderade när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

– Jag har fått veta att 20 personer har bränts ihjäl och att ytterligare 54 brännskadade offer behandlas på sjukhus, säger Omar Fayad, guvernör i Hidalgo till nyhetsbyrån.

1 tim
SOCIAL MEDIA / TT NYHETSBYRÅN
Explosionen i Hidalgo

”Stjäl inte bränsle – ni sätter era liv i fara”

Olyckan i Hidalgo i centrala Mexiko då en läckande oljepipeline exploderade misstänks ha orsakats av att människor försökt stjäla olja, rapporterar flera medier. Minst 20 människor dödades i explosionen.

”Jag uppmanar hela befolkningen att inte delta i bränslestölder. Det är inte bara olagligt, det sätter även ert och era familjers liv i fara. Det som hände i dag får inte upprepas, skriver Omar Fayad, guvernör i Hidalgo på Twitter.

Bränslestölder är ett stort problem i landet och på senare tid har hundratals gas- och oljeledningar utsatts för stölder, vilket orsakar stora problem i bränsleförsörjningen.

Den brustna oljeledningen tillhör det statliga oljebolaget Petroleos Mexicanos (Pemex), som i ett uttalande skyllde händelsen på en olaglig kran. TV-bilder från tidigare under dagen visar hur olja skjuter upp ur den brustna oljeledningen och människor som kommer med dunkar och behållare.

3 tim
Läs mer om Explosionen i Hidalgo
Trumps USA Rysslandsutredningen
J. Scott Applewhite / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps USA Rysslandsutredningen

Mueller dementerar: Buzzfeed har fel uppgifter

Robert Mueller, som leder Rysslandsutredningen, tillbakavisar uppgifterna från nyhetssajten Buzzfeed om att Donald Trump uppmanat sin tidigare advokat Michael Cohen att ljuga för kongressen, rapporterar amerikanska medier.

– Buzzfeeds beskrivning av specifika uttalanden till den särskilde åklagaren och beskrivningar av dokument och vittnesmål som utredningen fått angående Michael Cohens vittnesutsaga till kongressen är inte korrekta, säger talespersonen Peter Carr.

Buzzfeed skriver själva på Twitter att de är övertygade om att deras uppgifter stämmer och att de fått informationen från två källor med insyn i utredningen.

2 tim
Trump och Michael Cohen TT
Trumps USA Rysslandsutredningen

Analys: Kan vara avgörande beviset i ryssutredningen

Donald Trump uppmanade sin tidigare advokat Michael Cohen att ljuga för kongressen om hans planer kring ett Trump Tower i Moskva, enligt uppgifter till Buzzfeed. Om de uppgifterna stämmer kan det vara det avgörande beviset för Rysslandsutredningen, skriver CNN:s Chris Cillizza i en analys.

Om Robert Mueller dessutom har detta ”så är det väldigt, väldigt svårt att se att riksrättsåtalet inte startar i representanthuset när den särskilde åklagarens rapport kommer ut”, skriver han.

Man ska inte göra sig några illusioner om svårigheterna att ställa presidenten inför riksrätt, skriver Adam Server i en analys i The Atlantic. Han menar att presidenten byggt en stark personlighet i sin väljarbas och har stöd från konservativa medier och republikaner.

”Men det borde heller inte göras illusioner om vad tyngden av bevis mot Trump säger: Presidenten är en skurk”, skriver han.

Robert Mueller och hans medarbetare dementerar dock uppgifterna som framkommit i Buzzfeed.

Igår 23:15
Michael Cohen.  Julio Cortez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps USA Rysslandsutredningen

Uppgift: Trump fick Cohen att ljuga om rysskontakter

Donald Trump uppmanade sin tidigare advokat Michael Cohen att ljuga för kongressen om omfattningen på hans planer på att bygga ett Trump Tower i Moskva, enligt uppgifter till Buzzfeed.

Robert Mueller, som leder Rysslandsutredningen, ska även ha samlat bevis som styrker uppgifterna genom intern kommunikation och vittnesuppgifter. Cohen ska även ha erkänt för utredarna att han ljugit.

Trump och Cohen ska ha haft minst tio möten om Moskva-avtalet under presidentkampanjen och Cohen ska även regelbundet ha uppdaterat Trumps barn om hur planerna fortskred, uppger två tjänstemän som utrett ärendet till nyhetssajten.

Uppgifterna dementeras dock av Robert Mueller och hans medarbetare. I ett uttalande säger talespersonen Peter Carr att Buzzfeeds uppgifter ”inte är korrekta”.

Igår 07:09
Läs mer om Trumps USA
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan
Statsminister Stefan Löfven anländer till Socialdemokraternas valvaka på Färgfabriken i Stockholm. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Ledare: S måste föra landet bort från mitten-kletet

Opinion Regeringsspelet är över men flera utmaningar återstår, konstaterar flera av Sveriges ledarsidor i dag. C och L måste visa att det finns väldigt lite vänster i liberal politik och samtidigt sträva mot konstruktiva samtal med M, skriver Olof Jonmyren i centerpartistiska Södermanlands Nyheter.

”För det är i den relationen som den långsiktiga kraften att dra Sverige i mer liberal riktning finns”, skriver han.

Sydsvenskans liberala ledarsida spekulerar kring möjliga namn i den nya Löfven-regeringen, även om det inte är det viktigaste.

”Viktigast är strategin. Och att den nya regeringens spelidé har tydligt liberala drag”, skriver tidningen.

Priset att nå makten var högt för socialdemokratin, men det var bra att SD inte fick inflytande. Det skriver den tidigare S-toppen Veronica Palm i en ledartext i vänsterorienterade ETC. Nu menar hon att socialdemokratin måste kämpa för en framtid som leder vidare ”från det mittenklet landet hamnat i”.

1 tim
Statsminister Stefan Löfven (S) lämnar riksdagen efter statsministeromröstningen. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Statsvetare: Nu återstår att se hur skicklig Löfven är

Antalet vetospelare, alltså antalet aktörer som kan stoppa ett förslag, är enligt en känd statsvetenskaplig teori den viktigaste egenskapen i ett politiskt system, skriver statsvetaren Anders Sundell på bloggen Politologerna. De många vetospelarna i riksdagen skapar en lurig utmaning för Stefan Löfven (S).

”Återstår att se hur skicklig spelare Löfven verkligen är”, skriver Sundell.

Samtidigt har Löfven en splittrad opposition som håller på att planera nästa steg. Det ger Löfven ett visst handlingsutrymme, säger statsvetaren Thomas Denk till P4 Örebro.

Frågan är nu om Alliansen fullt ut är död, skriver den S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld. Han själv menar att Alliansen dog redan när Decemberöverenskommelsen föll, men han noterar att C- och L-ledarna benämnde M och KD som ”Alliansvänner” så sent som i går.

”Vi får väl se hur länge den terminologin lever kvar”, skriver Bjereld på sin blogg.

Igår 13:13
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) intervjuas av journalister inför statsministeromröstning. Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

”Hatet mot Lööf kommer att likna det mot Palme”

Opinion Stefan Löfven besegrade alla odds och skrev historia den 18 januari 2019, skriver Hans Bülow i socialdemokratiska Sydöstran. Han menar att de inblandade partiledarna nu kommer att vaka över uppgörelsen som hökar samtidigt som Vänsterpartiet ligger på för att högerpolitik inte ska genomföras.

”På högerkanten kommer vi att se politiska kampanjer mot Annie Lööf, C, som påminner om hur högerns svans hatade Olof Palme på sin tid”, skriver Bülow.

I dag är triumfens dag för Stefan Löfven, skriver Expressens liberala ledarsida. Men priset kan bli mycket högt för Socialdemokraterna, tror tidningen, som konstaterar att alla partier i riksdagen förutom Miljöpartiet har utropat sig som oppositionspartier.

”Sveriges nygamla statsminister, Stefan Löfven, bör fira medan han kan.”

Igår 12:31
Läs mer om Valet 2018

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund