Samsung

Experterna: Här är årets bästa high end-tv

Samsungs har kammat hem två prestigefyllda utmärkelser i genomgången ”Årets bästa TV 2018–2019” som utses av experterna på Ljud & Bild

Utmärkelserna delas bland annat ut i kategorierna årets high end-tv och årets tv-innovation – och Samsung är vinnare i båda.

I kategorin årets tv-innovation får Samsungs Q900R 8K högsta betyg. Med det nya flaggskeppet introducerar Samsung för första gången 8K-upplösning med fyra gånger högre upplösning än 4K. Samsung har dessutom utvecklat en avancerad teknik som möjliggör att innehåll med lägre upplösning skalas upp.

Omtalade features

I kategorin årets high end-tv är det Samsung QLED TV och Q9-modellerna som kammar hem den prestigefulla utmärkelsen. Experterna ger högsta poäng vad gäller design, användarvänlighet och smarta lösningar.

2018 QLED TV har tidigare hyllats för två nya features: One Invisible Connection och Ambient Mode. Tillsammans gör funktionerna det möjligt att integrera QLED TV i inredningen.

Med QLED-tekniken reducerar Samsung även risken inbränningsskador och för att vara på den säkra sidan erbjuder man en 10 år lång inbränningsgaranti.

Samsung får också en utmärkelse inom ljud. Samsung Cinematic Soundbar som är ett komplement till 2018 QLED TV och QLED 8K har korats till årets bästa i kategorin ”Soundbar Premium”.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Samsung Partner

Toppnyheter

Erdogan och Ardern. TT
Moskéattackerna i Christchurch

Svaret på kritiken: Citaten tagna ur sitt sammanhang

Turkiets president Recep Tayyip Erdogans hårt kritiserade uttalande om moskéattackerna i Nya Zeeland är ”tagna ur sitt sammanhang”. Det säger presidentens stab enligt AFP.

Erdogan sa bland annat att antimuslimska australier som kommer till Turkiet skulle skickas tillbaka i kistor ”som deras far- och morföräldrar”, med hänvisning till slaget vid Gallipoli under första världskriget.

Samtidigt meddelar premiärminister Jacinda Ardern att landets utrikesminister Winston Peters kommer att resa till Turkiet för att möta Erdogan ”ansikte mot ansikte”.

– Vår vice premiärminister kommer att konfrontera de här kommentarerna i Turkiet, säger hon.

Igår 17:39
Recep Tayyip Erdogan och Scott Morrison.  TT
Moskéattackerna i Christchurch

Erdogans tal väcker ilska: ”Det är väldigt stötande”

Ett uttalande från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan under ett tal på måndagen väcker ilska i Australien. Erdogan kommenterade attackerna i nyzeeländska Christchurch, och sa att alla som kom till Turkiet med antimuslimska känslor skulle skickas tillbaka i kistor, ”som deras far- och morföräldrar blev”, under slaget vid Gallipoli.

Tusentals australier och nyzeeländare dog i det utdragna slaget i Turkiet under första världskriget, och har fortfarande en betydande roll i det australiska medvetandet.

Premiärminister Scott Morrison tillkallade sig Turkiets ambassadör och kräver nu att uttalandena tas tillbaka.

– Jag accepterar inte de ursäkterna som erbjudits för de kommentarerna, säger Morrison vid en presskonferens efter att ha mött ambassadören.

– De förolämpar minnet av våra Anzacs. Det är väldigt stötande för australier och mycket vårdslöst, sade premiärministern, enligt Sydney Morning Herald.

Igår 05:48
Läs mer om Moskéattackerna i Christchurch
Hela byar i Moçambique har täckts av vatten. TT
Cyklonen Idai

”Snälla hjälp oss – berätta för hela världen att vi lider”

Boende i Moçambiques hamnstad Beira kämpar för sina liv efter cyklonen Idais framfart som hittills har skördat 200 dödsoffer. De boende är i desperat behov av mat, skydd och kläder, skriver BBC i ett reportage från staden.

– Jag har inget. Jag har förlorat allt, säger en kvinna.

Invånarna i området säger att de känner sig bortglömda. Trebarnspappan Pedro säger att han och barnen, som alla är under tio år, inte vet var de ska sova.

– Snälla hjälp oss. Säg till världen att vi lider, säger han.

SvD har pratat med lokalbon Nelson Moda, som överlevde cyklonen genom att låsa in sig i badrummet med sin familj. När familjen klev ut morgonen efter möttes de av en storstad närmast i ruiner.

– Beira kommer aldrig att bli sig lik igen, säger han till tidningen över telefon.

Igår 22:21
Cyklonen Idai

Nybliven mamma: ”Jag vet inte vad jag ska äta”

Hundratusentals liv befaras vara i fara efter att cyklonen Idai drabbat södra Afrika, rapporterar AFP. Stormen är en av de värsta som drabbat området på flera decennier.

Den nyblivna mamman Guida Antonio har sökt skydd i ett läger i Chimoio i Moçambique där det råder brist på mat.

– Jag ammar en nyfödd bebis som bara är en vecka gammal. Hittills har ingen gett mig någon mat, jag vet inte vad jag ska äta, säger hon till AP.

Andra har försökt fly stormfloden till hustak och trädtoppar där många blivit strandade i flera dagar.

– Vi kan inte rädda alla så vi prioriterar barn, gravida och skadade, säger Caroline Haga vid Internationella Röda Korset, till AFP.

Igår 13:03
Läs mer om Cyklonen Idai
Brexit Storbritanniens framtid
Theresa May. JONATHAN BRADY / POOL
Brexit Storbritanniens framtid

Analyser: Ytterligare ett steg närmare katastrofen

Oavsett hur kass man tycker att Theresa May är lyckas hon hela tiden bli ännu sämre – det skriver The Guardians Jonathans Freedland i en analys efter Mays tal till nationen där hon lovade att genomföra brexit senast 30 juni.

Enligt Freedland har May på nytt gjort en i en lång rad tvärvändningar i sin brexitlinje. I stället för att, som hon lovade, be EU om en lång förlängning om hennes avtal inte fick stöd bad hon i dag om en kort.

”Alla vet att det vore en katastrof att lämna EU utan ett avtal. Alla vet också att det ligger i parlamentets makt att undvika den katastrofen. Ändå har vi i dag tagit ytterligare ett steg mot den, ledda av en premiärminister som helt saknar förmågan att leda”, skriver han.

Sky News Lewis Goodall skriver att May är unik i brittisk politisk historia i sin motvilja att acceptera parlamentets vilja. Han skriver att May beter sig som om hon har en stor majoritet bakom sig och kan styra den hur hon vill – så är det inte, konstaterar han.

”Det finns en majoritet i parlamentet för brexit, men inte för Mays brexit och absolut inte under hot”, skriver han.

Igår 22:54
Jonathan Brady / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Theresa May: Kommer inte lämna EU senare än 30 juni

Storbritannien har bett EU om att få skjuta upp brexit till 30 juni – men Theresa May är inte beredd att skjuta upp utträdet längre än så. Det sa hon i ett anförande vid 10 Downing Street i London i kväll.

– Jag kommer att fortsätta jobba natt och dag, sa hon under pressträffen.

Hon förstår att många britter är trötta på alla de politiska turerna kring EU-utträdet. Hon uppmanar nu landets parlamentariker att bestämma sig.

Igår 21:08
Donald Tusk. Virginia Mayo / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Donald Tusk villkorar Mays begäran om förlängning

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk gjorde ett kort uttalande på en presskonferens på onsdagseftermiddagen, efter att ha bekräftat att han tagit emot Mays begäran om att förlänga brexit till 30 juni.

– Jag tror att en kort förlängning kan vara möjlig, men den kommer att vara villkorad av att parlamentet antar Mays avtal, säger han.

Donald Tusk baserade sin bedömning på konsultationer med de 27 EU-ledarna. Detta betyder att EU-toppmötet på torsdag-fredag bör kunna godkänna Mays begäran.

Men enligt ett läckt dokument till Financial Times väntas EU göra hårt motstånd mot en förlängning. Enligt Bloomberg kan EU:s besked dröja till nästa vecka.

EU-kommissionen säger enligt BBC att Storbritannien måste delta i valet till EU-parlamentet den 23 maj, om de skjuter på utträdet till den 30 juni.

Frankrikes utrikesminister vill ha garantier för att Mays strategi är trovärdig.

Igår 16:22
Läs mer om Brexit
Arkivbild.  Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Bristande underhåll får fängelseplatser att stänga

De senaste fem åren har antalet tillgängliga fängelseplatser blivit nästan 500 mindre, skriver SvD. Enligt tidningen är huvudorsaken bristande underhåll på grund av besparingar, vilka väntas fortsätta framöver.

Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg säger till tidningen att det är en stor utmaning att anpassa verksamheten utifrån ett föränderligt antal fångar. Därför skulle han vilja se en lösning som gör det möjligt att ha platser som kan fungera som häkten men också göras om till anstalter vid behov.

14 min
Thomas Bodström. Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Bodström: Integrationslyft är bättre än hårda straff

Opinion Skärpta straff och hårdare tag är inte rätt väg för att komma åt gängbrottsligheten, skriver tidigare justitieministern Thomas Bodström (S) på DN Debatt. Han skriver att regeringen är väl medveten om detta, men att man ändå driver en hård linje med tuff retorik för att komma undan debatten med SD och M.

Ett bättre sätt att ta sig an problemet vore enligt Bodström att lansera ett ”Integrationslyft” inspirerat av 90-talets Kunskapslyft, en omfattande satsning på att få fler personer med utländsk bakgrund i arbete och att bygga fler bostäder.

”Svenska socialdemokratiska ministrar bör omedelbart sluta låta på ett sätt som för tankarna till Donald Trumps Twitterkonto”, skriver Bodström.

Igår 20:48
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
EU-valet EU-parlamentsvalet 2019
Viktor Orbán när han i dag anlände till EPP-mötet i Bryssel. Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
EU-valet EU-parlamentsvalet 2019

Ungerska Fidesz stängs av från M- och KD-gruppen

Ungerns regeringsparti Fidesz stängs av från EPP-gruppen i EU-parlamentet, rapporterar NTB. Röstsiffrorna för en avstängning blev förkrossande 190 mot 3 bland EPP-medlemmarna.

Fidesz förlorar därmed rätten att delta i möten, att rösta och att föreslå kandidater till olika positioner. Om partiet framöver inte följer EPP:s grundläggande värderingar kommer partiet också att uteslutas, skriver DN.

– Det accepterar vi inte, sa Orbán under dagens möte enligt en källa till tidningen, som skriver att den ungerska ledaren nu själv väntas ta Fidesz ur partigruppen.

I EU-parlamentets konservativa grupp EPP återfinns de två svenska partierna KD och M. Båda partierna har drivit på för att Fidesz ska uteslutas ur gruppen. EPP är EU-parlamentets största partigrupp och sitter just nu på 217 av de 751 mandaten i parlamentet. Tolv av ledamöterna kommer från Fidesz.

Igår 17:50
Ebba Busch Thor, Gunnar Hökmark och Sara Skyttedal. TT
EU-valet EU-parlamentsvalet 2019

M- och KD-glädje efter avstängning: ”Viktigt steg”

Flera moderata och kristdemokratiska politiker gläds över att det ungerska regeringspartiet Fidesz stängs av från den konservativa EPP-gruppen med två månader till EU-valet. Både M och KD ingår själva i gruppen.

”Viktigt steg”, skriver EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) på Twitter.

”Stark enad markering”, tycker Sara Skyttedal, KD:s toppnamn inför valet.

Hon får medhåll av sin partiledare Ebba Busch Thor.

– Jag är glad över att EPP har enats om beslut om tillfällig avstängning, även om Kristdemokraterna sedan vi initierade denna process hade velat gå längre, säger hon i ett pressmeddelande.

Moderaternas Tomas Tobé, som är ett av partiets toppnamn till parlamentet, konstaterar att EPP valde att stänga av Fidesz ”med stor majoritet”.

Igår 18:36
 Fredric Federley och Sara Skyttedal. TT
EU-parlamentsvalet 2019

”Håller KD med Skyttedal om Macron och Orbán?”

Opinion Att KD:s Sara Skyttedal inte kan välja mellan Victor Orbán och Emmanuel Macron väcker en rad frågor om hela partiets politiska inriktning. Det skriver C:s EU-parlamentariker Fredric Federley i en debattartikel i Expressen.

Enligt Federley borde valet vara ”en självklarhet för alla som säger sig stå för demokrati och öppenhet”.

Han frågar sig om partiet i stort verkligen står bakom Skyttedals uttalande och om det är partiets linje.

”Har även Ebba Busch Thor svårt att välja mellan dessa två?” undrar han.

Igår 18:04
Läs mer om EU-valet