Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN
Turbulensen kring Facebook

Facebook transkriberade användares konversationer: ”Slutade för en vecka sen”

Facebook har betalat företag för att transkribera användares ljudklipp, uppger insatta källor för Bloomberg.

Enligt källorna handlar det om Facebook-användares konversationer men personerna som utför transkriberingarna har inte fått reda på när ljudfilerna spelats in, hur företaget har fått tag i dem eller varför de skrivs ner.

Facebook bekräftar att de tidigare har transkriberat användares ljud men säger att de inte längre gör så. Bolaget uppger att de ville se hur bra deras AI fungerade men att de pausade sin genomgång av ljudfiler för över en vecka sedan, skriver Bloomberg.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset