Faktorerna som avgör smaken på ditt kaffe
Smaken på ditt kaffe påverkas av en rad olika faktorer. Valet av bönor, hur dessa bönor har rostats och malningsgrad. Men också vattenkvalitet, temperatur och hur lång tid som vattnet är i kontakt med kaffet.
När det kommer till bönorna består de nästan alltid av Arabica eller Robusta – och allra vanligast är Arabica. Dess planta växer på en hög höjd vilket bidrar till en syrlig karaktär. Den har också mindre koffein än Robustabönan. Den lägre koffeinhalten ger en mild smak, och många föredrar den framför den bittrare ton som kaffe från Robustabönor har. Kaffe på Robusta blandas ofta med Arabica – det är särskilt vanligt när man gör espresso, då blandningen ger kaffet en fylligare smak och bättre crema.
Oavsett vilken kaffetyp du är kan du hitta rätt smak med en espressomaskin från Siemens. Alla modeller erbjuder innovativ teknik som hjälper till att locka fram aromerna ur kaffebönorna. De är även designade för att vara tysta medan de tillreder din espresso med perfekt balans mellan sötma, syra och beska.