Framtidens flygplansmat serveras på ätbara brickor
Snyggt, miljövänligt och gott – du kan faktiskt käka upp hela brickan. Framtidens flygplansmat är betydligt roligare och mycket smartare än i dag, skriver Allt om resor med hänvisning till Lonely Planet.
Det är den Londonbaserade designstudion Priestman Goode som skapat nästa generations matbricka på flyget. Engångsartiklar och plastförpackningar är ett minne blott, i framtiden är allt 100 procent nedbrytbart.
Behållarna är gjorda av vetekli, vattenflaskan av kork och komposterbar bioplast, besticken av nötskal och kopparna av ris mixat med bananblad eller alger. Brickan i sig är gjord av kaffesump och skulle i praktiken kunna rivas isär, tuggas och sväljas, konstaterar The Telegraph.
Enligt designmagasinet Dezeen är den miljövänliga matbrickan en del av den nya utställningen ”Get Onboard: Reduce, reuse, rethink”, som visas på Design Museum i London till 9 februari. Med den vill man sätta ljus på vilken miljöbov flyget är, inte minst för alla sopberg som skapas av engångsförpackningar