Hem
Gais August Wängberg och AIK:s Dino Besirovic under matchen. MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Gais krigade sig till ny seger – nollade AIK igen

Gais har slagit AIK två gånger inom loppet av bara en vecka. 2–0 på hemmaplan förra veckan följdes upp med en 1–0-seger på bortplan när den herrallsvenska serien vände på måndagen.

I en tajt och bitvis grinig match, som mest präglades av kamp och tuffa dueller, tog Gais ledningen efter bara tre minuter. Gustav Lundgren höll sig framme vid en omställning och kunde enkelt bredsida in matchens enda mål.

Därefter kämpade Göteborgslaget med näbbar och klor för att freda sitt mål – och lyckades vinna trots mängder av heta AIK-chanser i den andra halvleken.

– En svår match, de vinner båda matcherna för att de kanske just nu är bättre, säger AIK:s Rui Modesto.

Segern gör att Gais lyfter till femteplats. AIK har samtidigt bara tre poäng ner till kvalplatsen.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen