Hem
Gais Jonas Lindberg firar med supportrar. CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Gais tillbaka i allsvenskan efter elva år: ”Helt otroligt”

Göteborgslaget Gais är tillbaka i allsvenskan efter seger med 2–0 på bortaplan mot J-Södra. ”Makrillarna” har därmed säkrat andraplatsen i superettan med en omgång kvar att spela.

– Det är helt otroligt, man får nypa sig i armen. Man fattar inte att det är sant, det är helt jävla galet, säger huvudtränaren Fredrik Holmberg i Discoverys sändning.

På slutsignalen utbröt vild glädje när Gais-supportrarna tog sig in på planen och firade med spelarna. Ramsan ”Gais is going up” dånade på Stadsparksvallen i Jönköping.

Matchens första mål gjordes redan i den femte minuten av backen Axel Norén. På tilläggstid avbröts matchen i omkring fem minuter när bortasupportrar var på väg att ta sig in på planen. Därefter punkterade Gustav Lundgren matchen med ett distinkt och välplacerat skott till 2–0.

Senast Gais spelade i allsvenskan var 2012. Föreningen bildades 1894 och har spelat 54 säsonger i allsvenskan.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen