Gin med traditionella japanska smaker
Gin är en destillerad spritdryck och på den japanska sidan går historien långt bak i tiden. Traditionellt har drycken i huvudsak smaksatts med enbär, men i Roku Gin får ginet i stället en japansk prägel genom dess specifika ingredienser.
Roku betyder siffran sex på japanska och representerar de sex japanska botaniska ingredienser som används i framställningen. Med grunden i Shun-principen handlar det om att fånga essensen av varje säsong, vilket innebär att råvarorna plockas när de är som bäst.
I Roku Gin bidrar sanshopeppar med subtil hetta, yuzu genererar en citruskaraktär medan sencha- och gyokuro-te kontrasterar med en mild sötma. Sakurablommor och sakurablad ger drycken en blommig ton.
Smaken av Roku är nyanserad och kryddig och utöver nämnda säsongsbetonade ingredienser finns inslag av grapefrukt, rosor, enbär, korianderfrö, kardemumma och färska örter.
Roku Gin produceras av Osaka Distillery och har en alkoholhalt på 43 procent.