Hem
Trygg-HansaANNONS

Guide: Så väljer du rätt företagsförsäkring

Black male business owner standing outside coffee shop Monkey Business Images

Är du småföretagare?

Då utgör du den svenska ekonomins ryggrad. Hela 96 procent av Sveriges cirka 1,2 miljoner företag är nämligen småföretag med färre än 10 anställda.

Att driva företag kan vara både roligt och tufft. I synnerhet nu när omvärldsläget ser ut som det gör. Trots detta saknar så många som var fjärde (23 procent) svensk småföretagare med 0-10 anställda en företagsförsäkring. De riskerar därmed att gå miste om möjligheten till ersättning vid exempelvis stöld eller ansvarsskador. Det visar en undersökning från Novus som gjorts på uppdrag av Trygg-Hansa.

– Det är inte bara stora egendomsskador som kan sänka ett mindre företag. Om företaget saknar rätt försäkringsskydd kan även en tids sjukdom eller ett annat oplanerat avbrott i värsta fall leda till konkurs, en risk som kan minskas betydligt med en avbrottsförsäkring, säger Nicklas Larsen, chef för företagsmarknad på Trygg-Hansa.

Niclas Letsikas Skoog, chef inom Trygg-Hansa företagsmarknad. Erik Cronberg

Jämför olika delar

Men hur hittar man egentligen en företagsförsäkring som passar ens verksamhet? Det är inte alltid så lätt att veta.

– Det är viktigt att anpassa försäkringen efter din verksamhets behov. I de flesta företagsförsäkringar ingår försäkringsdelarna egendom, ansvar, rättsskydd och avbrott. Som företagare är det alltså de delarna du bör jämföra. För vissa väger avbrott tungt, för andra, till exempel konsulter, är det viktigast att lägga störst fokus på ansvar, säger Niclas Letsikas Skoog, chef inom Trygg-Hansa företagsmarknad.

För att göra det enkelt för sina kunder har Trygg-Hansa tagit fram lösningar anpassade efter just deras verksamhet. Det enda du behöver göra är att ange ditt organisationsnummer så dyker rätt lösning upp för dig.

Många småföretagare saknar försäkringsskydd

  • Ny statistik från Trygg-Hansa visar att var fjärde (23 procent) svensk småföretagare med 0-10 anställda saknar en företagsförsäkring. De riskerar därmed att gå miste om möjligheten till ersättning vid stöld, sjukdom eller skador.
  • Bland enmansföretag saknar så många som var tredje (33 procent) en företagsförsäkring.

Källa: Trygg-Hansas årliga småföretagarundersökning som genomförts av Novus. Totalt genomfördes 516 intervjuer med småföretagare med 0-10 anställda, vilket gav en deltagarfrekvens bland de sökta personerna på 66 procent.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons