Hem
Blair Turgott. MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken tar hem SM-guldet efter 4–0-kross i derbyt

BK Häcken vinner herrallsvenskan i fotboll. Det står klart redan innan den sista omgången spelats eftersom Hisingslaget vann med klara 4-0 i söndagens derby mot IFK Göteborg – en match där det krävdes minst en poäng för att Häcken skulle säkra SM-guldet.

Häcken, som aldrig tidigare vunnit SM-guld, rivstartade i den första halvleken och tog tidigt ledningen med 1-0 genom Blair Turgott. I samma halvlek utökade Johan Hammar till 2-0 på hörna och i en omställning placerade Mikael Rygaard in 3-0. När bara tio minuter återstod av matchen satte samme Rygaard 4-0 med ett vackert skott från distans.

I och med segern har andraplacerade Djurgården inte längre chans att gå förbi Häcken.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen