Gore-Tex

Handskarna som tar varma händer till en ny nivå

Att med frusna fingrar försöka manövrera cykeln eller försöka öppna kaffetermosen är ingen hit. För även om du har vantar på dig är det ingen garanti för varma händer – tills nu.

GORE-TEX WINDSTOPPER®-handskar har utformats för att stänga ute vinden och för att ge god passform.

Skyddar mot vind och vatten

När du har långt hem på kvällspromenaden eller löprundan kan en liten regnskur och kalla vindar göra dina händer iskalla. Med teknologin från GORE-TEX är du skyddad. Torra händer håller sig varmare längre, vilket ger dig en bekväm känsla.

Membranet som finns i WINDSTOPPER®-handskarna fungerar som ett ultratunt skyddslager.

GORE-TEX har högre krav än de flesta eftersom man vet att en även liten bris kan kyla ned dina fingrar. Även om du kör nedför en backe mitt i vintern håller sig fingrarna rörliga och du kan känna dig bekväm.

WINDSTOPPER®-membranet

Membranet som finns i WINDSTOPPER®-handskarna fungerar som ett ultratunt skyddslager. Miljarder porer som är 900 gånger större än vattenångans molekyler släpper ut svetten vilket gör att händerna förblir torra och bekväma.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Gore-Tex Partner

Toppnyheter

Två personer sköts ihjäl i danska Herlev. Mathias Øgendal / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningen i Herlev

Uppgifter: Gängledare sköts till döds i Köpenhamn

En av de två personerna som sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn var en svensk gängledare, enligt uppgifter till Expressen.

Sedan tidigare har dansk polis gått ut med att inledande uppgifter pekar på att offren var två unga svenska män. Den svenskregisterade bil de satt i sköts ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

Mycket talar för att det är kopplingar till Stockholm och Rinkeby men identiteter är inte 100 procent fastställda och därför väljer vi att inte kommentera. Det är dessutom en pågående utredning i Danmark, säger Stephan Kiernan, chef för polisens insatsgrupp ”Team 2022”, till Expressen.

Ett anonymt vittne till händelsen som Ekstrabladet talat med säger att det fanns en tredje man som klarade sig undan oskadd.

2 tim
Stora avspärrningar på platsen. Mathias Øgendal / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Två döda efter skjutning mot svensk bil i Danmark

Två personer har dött efter en skottlossning i Herlev utanför den danska huvudstaden Köpenhamn, skriver TT. På bilder från brottsplatsen syns en bil med skotthål i motorhuven och svenska registreringsskyltar.

Den danska polisen säger till Aftonbladet att offren ännu inte är identifierade.

Enligt polisen har en person gripits efter händelsen.

Aftonbladet skriver att bilen hör hemma Malmö. Polisen där säger att man känner till ärendet men inte vill kommentera det ytterligare.

Idag 03:14
Läs mer om Dödsskjutningen i Herlev
Familjen Hagens advokat Svein Holden. Arkivbild. Terje Pedersen/NTB scanpix / TT / TT NYHETSBYRÅN
Försvunna miljardärsfrun i Norge

Familjens advokat om nya teorin: ”Håller inte med”

Familjen Hagens advokat, Svein Holden säger att familjen informerats om polisens nya huvudspår: att den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen mest troligt har dödats, rapporterar norska Dagbladet. Man arbetar också efter teorin att kidnappningen kan ha varit iscensatt.

– Den uppfattningen delar inte jag. Jag menar att det är en kidnappning som utvecklat sig till att bli ett mord, säger Holden enligt tidningen.

29 min
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen/Familjens hem.  TT
undefined

Polisens nya teori: Miljardärsfrun dödades

Polisen tror inte längre att den norska miljardärfrun Anne-Elisabeth Hagen har kidnappats utan att hon har dödats, rapporterar norska medier. Det framgår av en presskonferens som polisen höll på onsdagseftermiddagen.

– Vi tror fortsatt att hon har utsatts för ett allvarligt brott, men vi anser att det är mindre troligt att hon förts bort på grund av ett ekonomiskt motiv, säger Tommy Brøske vid polisen under presskonferensen.

Polisen arbetar bland annat utifrån teorin att kidnappningen är iscensatt. Man utesluter dock ännu inte att hon kan ha blivit bortförd.

4 tim
Hagens bostad Poppe, Cornelius / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Polisen utlovar nyheter om försvunna miljardärsfrun

Polisen i Norge har kallat till en presskonferens under torsdagen med anledning av fallet med Anne-Elisabeth Falkevik Hagen som varit försvunnen i snart åtta månader, skriver Dagbladet.

I ett pressmeddelande skriver polisen att man kommer att ge senaste nytt kring några centrala frågor i utredningen.

”Vi ska ge en statusuppdatering och prata om saker vi tidigare inte har pratat om”, skriver polisen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med en av Norges rikaste män. Hon försvann från sitt hem i oktober och misstänks ha blivit kidnappad.

Igår 14:26
Läs mer om Försvunna miljardärsfrun i Norge
Illustrationsbild Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Grundvattennivåerna låga – upplagt för restriktioner

Grundvattennivåerna är ovanligt låga på flera håll i landet, rapporterar TT. Bland annat är vattennivåerna låga i de stora magasinen på Gotland, i östra Svealand och i nordöstra Götaland. Det råder redan bevattningsförbud på flera håll i landet – och det kan bli fler.

– Får man sitt kommunala vatten från grundvattnet i de stora rullstensåsarna finns det all anledning att vara försiktig och att vara beredd på att införa restriktioner, säger Bo Thunholm, grundvattenexpert på Sveriges geologiska undersökning, till Nyhetsbyrån.

2 tim
TT
undefined

Extrema regn på ingång – risk för översvämningar

SMHI varnar för extremväder, rapporterar SVT. Det gäller främst Västra Götaland som kan få stora mängder regn i värmen.

– På sina håll kan det komma skyfallsliknande regn och då finns det risk för översvämningar när det kommer så mycket regn på så kort tid, säger SVT:s meteorolog Mikael Sjöstrand och menar att det är Europas extremhetta som påverkar nederbörden.

De kraftiga skurarna väntas dra in under morgonen och förmiddagen men senare på eftermiddagen och kvällen kan även Gotland, Öland och Kalmar län få mycket regn.

Idag 04:02
Läs mer om Sommarvädret
Nationella bombskyddet på platsen Pontus Stenberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ytterligare sprängladdning eftersöks i Örebro

Polisen i Örebro undersöker om det finns någon ytterligare sprängladdning kvar efter nattens explosion och efterföljande brand på en nattklubb i ett industriområde, rapporterar NA. Enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh undersöker nationella bombskyddet vilken sprängladdning det kan ha varit fråga om och var den var placerad.

– Sedan har de givetvis en uppgift att undersöka att ingen ytterligare sprängladdning finns på plats som kanske inte detonerat än, säger han till tidningen.

Ett stort område spärrades av efter nattens explosion. Polisen har inte fått in några rapporter om skadade.

Idag 06:48
Läs mer om Explosionen i Örebro