Här är de tre hetaste trenderna för ditt kök
Närproducerade kök, glaslådor och köksöar. Ola Danielsson, produktchef inom kök på Ballingslöv, avslöjar vilka de just nu hetaste trenderna för köket är.
1. Våga och vinn
Ola Danielsson berättar att en av de tydligaste trenderna inom köksdesign är modularitet. Djärva kontraster mellan material som tidigare inte ansetts tilltalande.
– Det handlar om att våga blanda material. Det är inte längre strängt förbjudet att blanda en målad MDF-skiva med exempelvis ljusa eller mörka träslag. Många väljer även att ta in stenmaterial i sina kök. Allt är mer blandat, och många vågar prova till exempel olika färger på under- och överskåp, säger han.
Även ”ärliga material”, alltså riktigt trä och riktig faner, ser han som tydliga trender.
– Inga imiterade produkter, det handlar om högre kvalitet och närproducerade kök.
2. Köksöar
För många fungerar en köksö som en sambandscentral i hemmet. En plats familjen samlas runt, läser läxor pratar, äter och umgås.
– Det är något de flesta drömmer om och gärna vill ha, säger Ola Danielsson.
Köksön passar bäst i ett lite rymligare kök, och enligt Ola Danielsson är det viktigaste att tänka på att vara noga med måtten så att allt får plats.
– Dels så att man kan sitta vid köksön, men det bör också vara minst 120 centimeter mellan köksön och den fasta delen så det finns plats att röra sig.
3. Glaslådor
En helt ny låd-variant i glas ser Ola Danielsson som ett solklart alternativ för den som är intresserad av ett modern designkök.
– Klarglaset går hela vägen ner till botten. Detta innebär att man får en väldigt bra överblick, samt en ljus och vacker låda. Utöver detta ger det ett väldigt exklusivt intryck.