ZEISS.
ZEISS

Här är sommarens smarta trendiga solglasögon

Redan i februari var det meteorologisk vår på flera platser i Sverige och många värmerekord slogs enligt SMHI, bland annat i Arvika och Malmö. Även om många meteorologer förutspår att mars månad blir lite kyligare kan det vara dags att fundera över att plocka fram solglasögonen då det väntas en hel del sol på flera platser ute landet.

Sommarens stora solglasögontrend är intelligenta solglas. AdaptiveSun från ZEISS är solglas som ändrar färgstyrka beroende på ljusförhållandena, och kommer i fyra olika färger med gradalfärg eller helfärg. De finns även med polariserande glas som skyddar mot bländning vid exempelvis blöta vägar eller hav och sjöar.

När glasen utsätts för solens UV-strålar anpassar de sig efter ljusstyrkan, så att de varken känns för ljusa när det är stark sol ute eller för mörka när det är molnigt.

– ­Vi ser en stark trend med den här typen av lösningar, många konsumenter vill ha solglasögon med flera funktioner istället för att tvingas byta mellan olika par hela tiden beroende på behov, säger optiker Thomas Andersson på ZEISS.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

ZEISS

Toppnyheter

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund