Hem
VingANNONS

Här kan du äta med gott samvete på semestern

Ving vill bidra till en mer hållbar turism. Matina Tsogas.

Tapas, paella, gambas och färsk frukt och grönsaker av högsta kvalitet. Mallorca har mycket mer att bjuda på än bara sol och bad. Det är även något som Ving har tagit fasta på. De vill att deras resenärer ska kunna njuta av god mat med gott samvete.

– Våra egna hotell på ön väljer alltid lokalproducerade råvaror så långt det går, parallellt har vi pågående projekt för att minska matsvinn, säger Louise Gustafsson, Head of Procurement and ESG på Vings hotellbolag Resorts & Hotels.

Ving har tagit fram en matpolicy för att lyfta fram kulinariska traditioner runt om i världen. Louise Gustafsson berättar att det finns fler anledningar. De vill bland annat prioritera matproduktionen i de länder som de verkar i, samt minska transporterna.

– Vi tänker hållbarhet i allt vi gör. Våra hotell ska också planera sina inköp med fokus på lokala råvaror. Vi har en nordisk touch på alla våra menyer, men vi uppmuntrar våra hotell att lägga till lokala specialiteter, säger hon.

Louise Gustafsson, Head of Procurement and ESG på Vings hotellbolag Resorts & Hotels. Ving.

Sunwing Alcudia Beach på Mallorca är ett av Vings mest uppskattade hotell som har kommit långt i sitt arbete med hållbarhet. Hotellet är också perfekt till för dig som vill kunna njuta av resortliv samtidigt som du har nära till shopping, nöjen och restauranger.

– Frukt, grönsaker och ägg på alla våra hotell på ön kommer i princip bara från lokala leverantörer. Vi har också sorterat våra matrester under väldigt lång tid. Nu har de lokala myndigheterna på Mallorca bestämt sig för att ta hand om dem för att göra biobränsle. Vi är redo, och vi välkomnar initiativet, säger Louise Gustafsson.

Ving har flera hotell på Mallorca. Christopher Eriksson.

Ving arbetar också aktivt för att minska matsvinnet. Under våren 2023 inledde företaget ett samarbete med matsvinnsaktören Too Good To Go, som säljer överbliven mat. Både personalen och lokalbefolkningen på Mallorca kan göra beställningar via deras app.

Under förra året sparade till exempel Sunprime Waterfront 1 700 kilo mat. Det är jättebra. Vi ökar samtidigt medvetenheten kring matsvinn i köken, men det här är bara början, säger Louise Gustafsson och avslöjar att de precis har lanserat Too Good To Go-konceptet på Gran Canaria.

Om Ving

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group, NLTG, Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.