Hem
ElgigantenANNONS

Här testas hajpade Pixel 7a för extrema förhållanden

Helikopterflygning, otroliga trick med snöskoter och vädrets nyckfulla makter vid Riksgränsen. Mitt i detta hårdtestade Anton Enerlöv den nya Pixel 7a.

– Den var perfekt för att fånga bilder ”behind the scenes”, säger han.

Alla bilder är fotade med Pixel 7a.

Storslagna sjöar och vattendrag. Mäktiga fjäll som skjuter upp mot himlen. En vidunderlig natur så långt ögat kan nå – omöjlig att inte låta sig förtrollas av. Ett paradis för vinterns skidåkare. 

Riksgränsen i det nordligaste av Sverige lämnar få människor oberörda. Därför är det heller inte förvånande att många reklamfotograferingar och inspelningar genomförs just här, med den fantastiska och utmanande naturen som bakgrund.
En av dem som rest till Riksgränsen av just den anledningen är Anton Enerlöv, fotograf med fokus på outdoor och action.

– Det är på många sätt ett perfekt ställe att göra spännande fotograferingar. 

Enkelt att ta snabba minnesbilder med Pixel 7a.
Det blev en kamp mot klockan

Galna hopp

expert
”Telefonen visade sig vara en perfekt kompanjon under inspelningsdagarna.”
Anton Enerlöv

Uppdraget Anton och hans kollegor ska lösa är att dokumentera något som många länge ansåg var omöjligt – nämligen en framåtvolt med en snöskoter.

– Det ingår i en serie som vi kallar för ”The big five”, med olika galna hopp med snöskoter. Tricken kanske har gjorts tidigare, men i lite mer ordnade miljöer. Här är vi vid Riksgränsen, vilket är mer utmanande eftersom du inte kan styra allt i naturen,  säger Anton Enerlöv.

Det blir intensiva inspelningsdagar, med en kamp både mot klockan och vädrets makter. Perfekt förutsättningar första dagen – men när prognosen pekade mot både regn och snö blev schemat snabbt pressat. Teamet körde till sent på natten i midnattssolen för att få ut så mycket som möjligt av vistelsen.

Med P67-skydd kan Pixel 7a stå emot vatten och damm.
Lång exponering gör bilden mer levande.
Pixel 7a var en bra följeslagare under uppdraget. (Denna bild är inte fotad med Pixel 7a)

Och under de intensiva dagarna låg den nya telefonen Google Pixel 7a hela tiden redo i hans jackficka.

–  Den visade sig vara en perfekt kompanjon under inspelningsdagarna. Jag kunde snabbt ta upp den, dubbelklicka på låsknappen och ta en ögonblicksbild, allt med en hand.

Pixel 7a är konstruerad för att tåla lite hårdare tag, med P67-skydd som kan stå emot vatten, damm – och snö.

– Under dagarna låg den i min bröstficka och fick uppleva vädrets makter, men det var inga problem alls, säger Anton.

Trygg med batteritiden

Med långa inspelningsdagar snittade Anton på ungefär 250 tagna bilder om dagen. Efter uppdraget hade han ungefär 1 000 bilder och ett stort antal filmer med sig hem i telefonen. Och en egenskap hos telefonen stack snabbt ut under äventyret. 

–  På fjället är batteritiden avgörande, och det var något jag kände mig väldigt trygg med för 7a. Jag stödladdade på natten av gammal vana. Jag märkte att den klarade kylan väldigt bra och höll batteriet väldigt bra. Något som också imponerade var att den också kan ladda andra enheter trådlöst, att den fungerar som powerbank för exempelvis ett par hörlurar.

Teamet hade också en helikopter på plats under inspelningen. Främst var det en säkerhetsåtgärd, men Anton passade också att knäppa några bilder från ovan.

–  Det var grymt att kunna ta några behind the scenes-bilder då, snabbt och smidigt med telefonen.

Trots att han inte har någon stor vana av att använda Androidtelefoner tyckte han att det funkade smidigt att göra bytet till Google-telefonen.

– Dels var tekniken med att flytta över kontakter och synka bilder bra. Sen gillar jag generellt att telefonen är så sammankopplad med Google-sfären, alla appar som Google har funkar direkt. Det går snabbt och enkelt att fatta hur det funkar.

Riksgränsen bjuder på storslagna vyer.

Bra möjligheter att redigera

Som fotograf gillar han redigeringsmöjligheterna som finns inkluderade i Pixel 7a och att den automatiskt synkar alla bilder mot molnet.

–  Jag använde mest redigeringsläget, och ställde in ljus och prövade lite filter. En bra grej när det kommer till redigering är hudtonsfunktionen. Ofta ställer du in värmen i bilden och minskar den blå tonen i bilden. Då är det smidigt att kunna justera hudtonen så det ser naturligt ut. Du behöver i princip ingen annan mjukvara för att redigera bilderna.

Hur gick då uppdraget vid Riksgränsen?
Jo, tricket med framåtvolten lyckades och episka bilder och filmer hämtades hem till kunden. Pixel 7a tycker han klarade testet med bravur, tack vare ett smidigt format, i kombination med bra prestanda och tålighet.

–  Jag har också använt 7 Pro också tidigare, och jag tycker verkligen att man får väldigt mycket för pengarna med 7a.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons