Hem
Atlas Copco. JANERIK HENRIKSSON / TT

Industrifack står fast vid krav trots ekonomisk ljusning

Fackförbunden inom industrin anar en ljusning i ekonomin i en ny rapport. Men trots de förändrade tongångarna står facken fast vid lönekravet på 4,4 procent, rapporterar Ekot.

– Vi tycker att vår analys från i höstas och vår analys som vi gör nu båda underbygger det kravet, säger Erika Sjölander, kanslichef på Facken inom industrin.

Om ungefär tre veckor ska fack och arbetsgivare ha enats om de första avtalen som ska styra arbetsmarknadens löneutveckling. Erika Sjölander tycker att den nya rapporten är ett kvitto på att svensk industri har haft en väldigt stark utveckling under de senaste åren.

Annons

Inled året med en bra investering – testa Omni Ekonomi

Är börsen långsiktigt på väg upp från botten i höstas? Inom vilka sektorer finns årets potentiella vinnare? Och hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande nyhetsbevakning av börs och bolag. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen att inleda året med en klok investering –testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons