Hem
Donyell Malen firar 3–0-målet. Ariel Schalit / AP

Nederländerna kör över Rumänien – vinner med 3–0

Nederländerna besegrade Rumänien med 3–0 och är därmed klart för kvartsfinal. Cody Gakpo gjorde första målet innan Donyell Malen fick näta två gånger.

Efter knappt 20 minuter stormade Gakpo in i Rumäniens straffområde och sköt in bollen i mål. Nederländerna dominerade den inledande halvleken men några ytterligare mål blev det inte.

Dominansen fortsatte även i andra halvleken med det skulle dröja till slutminuterna innan målen kom. Då var det Donyell Malen som först satte 2–0 och kort därefter 3–0.

Segern innebär att Rumänien spelat färdigt i EM och att Nederländerna antingen kommer möta Österrike eller Turkiet i kvartsfinal.