Hem
Demiral firar efter sitt andra mål. Andreea Alexandru / AP

Turkiet besegrar Österrike – Demiral stor hjälte

Turkiet besegrade Österrike med 2–1 i åttondelsfinalen i fotbolls-EM. Matchhjälte blev turkiske mittbacken Merih Demiral som gjorde båda målen.

Efter bara en knapp minut gav han Österrike en kalldusch när han satte 1–0 efter en hörna. I andra halvlek var den osannolike hjälten framme på en hörna igen och nickade in 2–0.

Kort efter det målet tändes Österrikes hopp när Michael Gregoritsch fick in reduceringen. Därefter satsade Österrike allt på offensiven, närmast kvitteringen var man i matchens sista sekunder när turkiske målvakten Mert Günok tvingades till en jätteräddning.

– Det var den mest högintensiva matchen vi har sett i det här mästerskapet, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Den turkiska segern innebär att laget möter Nederländerna i kvartsfinalen, och att Österrike är utslaget ur EM.