Colourbox
Delicard

Knepet: Julklappen som passar alla

Har du som arbetsgivare svårt att komma på en julklapp som passar alla? Med ett gåvokort från Delicard blir alla nöjda med sin julklapp. Enkelt och smidigt!

Delicard har i över 30 år levererat julklappar till anställda runt om i Sverige. Sortimentet består bland annat av köksprodukter, smycken, elektronik, välgörenhet, friluftsprylar, träning, onlinekurser och tidningsprenumerationer.

– Alla produkter är noga utvalda och kommer från välkända varumärken som står för kvalitet. Vi har många kunder som återkommer år efter år då vi uppdaterar sortimentet med nya produkter, säger Helena Törnell, Product Manager på Delicard.

Så enkelt beställer du dina gåvokort

  1. Välj vilket gåvokort du vill ge bort. Det finns flera olika att välja mellan. Det populäraste heter Unlimited och innehåller över 100 olika produkter.
  2. Beställ korten online eller ring in beställningen.
  3. Bestäm själv vilken dag och tidpunkt korten ska levereras – antingen som fysiska papperskort eller som digitala kort.
  4. Den anställda bestämmer både gåva och leveransdag själv.
Delicard

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Delicard Partner

Toppnyheter

Trumps USA Riksrättsprocessen
Laura Cooper innan vittnesmålet 30 oktober. MANDEL NGAN / AFP
Trumps USA Riksrättsprocessen

Pentagontoppen: President Trump gav order om att frysa bistånd till Ukraina

Donald Trump beordrade berörda avdelningar på Pentagon att frysa biståndet till Ukraina under sommaren. Det framgår när vittnesförhöret från Pentagontoppen Laura Cooper blivit officiellt under måndagen, rapporterar amerikanska medier.

Cooper, som är högsta ansvariga tjänsteman på Pentagon för USA:s Ukrainapolicy, gav uppgifterna under sitt vittnesmål inför kongressen förra månaden, i samband med riksrättsprocessen som pågår mot president Donald Trump.

Så mycket som 400 miljoner dollar till Ukraina ska ha frusit inne, enligt Coopers vittnesmål. Uppgifterna kommer bara dagar innan riksrättsprocessen mot Trump går in i en ny fas. På onsdag och torsdag kommer förhör att hållas med fokus på Trumps förfrågan till Ukrainas president om att utreda rivalen Joe Bidens son.

Igår 22:55
Donald Trump. Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: Trumps vänner vill lägga ut en rökridå

Donald Trump och hans republikanska vänner försöker lägga ut en rökridå med två dagar kvar till de tv-sända riksrättsförhören, skriver CNN:s Stephen Collinson i en analys. Genom att kräva att andra vittnen kallas in till förhör, och sedan högljutt klaga när det inte sker, hoppas partiet skapa förvirring kring anklagelserna mot presidenten.

Republikanerna befinner sig nu i en svår sits, skriver New York Times i en analyserande text. Landets politiker har svurit att i enlighet med konstitutionen granska att presidenten följer lagen, men tycks nu snarare skydda honom av ren reflex.

”Inte en enkel uppgift med tanke på de starka bevisen om oförlåtligt beteende”, tycker tidningen.

Fox News Andy Puzder håller inte med. Han lyfter i stället Trumps framgångar kring jobben och ekonomin, och menar att Demokraterna desperat försöker smutskasta honom.

”Det här handlar bara om att försöka skapa dålig publicitet för presidenten inför valet 2020. Punkt”, skriver han.

Igår 13:40
Donald Trump och Lindsey Graham i veckan. Patrick Semansky/AP/TT
undefined

Republikansk vrede efter att vittnesförslaget ratades

Flera tunga republikanska politiker reagerar kraftfullt på att Demokraterna inte kallar in de vittnen som partiet krävt i riksrättsutredningen av president Donald Trump. Republikanerna har bland annat krävt att visselblåsarens identitet offentliggörs och att denne förhörs.

Representanthusets underrättelseutskotts ordförande Adam Schiff bryr sig inte om sanningen, säger senatorn Lindsey Graham till Fox News. Även om ett möjligt riksrättsåtal får stöd i representanthuset menar Graham att det är omöjligt att driva frågan vidare i senaten om inte visselblåsaren har hörts.

– Det här handlar inte om att Schiff vill hitta sanningen, det här handlar om att Schiff försöker förstöra Trumps presidentskap, säger Graham till tv-kanalen.

Presidenten själv är inte heller nöjd. I en tweet kallar han Adam Schiff för ”korrupt” och menar att han bedriver en ”skamlig häxjakt” i vilken han inte kallar in någon av de vittnen som hans parti begärt.

Igår 05:03
Läs mer om Trumps USA
Polisens insatsstyrka på plats. Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skottlossningen på Eriksfält

Tonåring skadad efter skjutningen – två gripna

Två personer har gripits misstänkta för inblandning i skjutningen i området Eriksfält i Malmö på måndagen, rapporterar flera medier. Den skadade uppges vara en tonårig pojke, och skadorna ska inte vara livshotande, enligt polisen.

En stor polisinsats drogs igång sedan larmet om skottlossning kommit vid 18-tiden. På platsen fanns en bil med kulhål och bit därifrån hittades den skadade.

Igår 21:07
Polisen spärrade av ett stort område på platsen.  Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Restaurangpersonal tog skydd under borden

Kvällens skottlossning i Malmö skedde nära en restaurang. Josefin Törnblom som arbetar på restaurangen berättar för Aftonbladet att personalen och gäster tog skydd under borden när de hörde skotten.

Hon var själv inte på plats men har varit i kontakt med sina kollegor som berättat om händelsen.

– De var skärrade men berättade att ingen kollega eller gäst hade skadats, säger hon.

En skadad person hittade i närheten efter skottlossningen.

Igår 20:00
Polisen på plats. TT
undefined

Ny skottlossning i Malmö – en person hittad skadad

Ytterligare en skottlossning har inträffat i Malmö, denna gång i stadsdelen Eriksfält, skriver Sydsvenskan. En person har hittats skadad, skriver flera medier. Enligt DN ska misstänkta gärningsmän ha flytt i bil.

Boende i närheten säger sig ha hört fyra eller fem höga smällar. Enligt TV4:s reporter på plats uppger vittnen att det verkar ha handlat om automateld.

Flera patruller är på plats. Polisen skriver på sin hemsida att en bil med skotthål har hittats på platsen.

Ingen person har gripits.

Igår 18:11
Läs mer om Skottlossningen på Eriksfält
Justitieminister Morgan Johansson (S).  Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Misstroendeförklaringen mot Johansson

Johansson: Övertygad om att utvecklingen kan vända

Justitieminister Morgan Johansson (S) skriver på Facebook att han noterat den misstroendeförklaring som SD riktat mot honom i samband med partiledardebatten på onsdag.

Johansson skriver att han är ”övertygad om att det går att vända utvecklingen, om vi alla hjälps åt” och att detta kräver uthållighet och beslutsamhet från polisen och övriga samhället.

Både Moderaterna och Kristdemokraterna säger att de kommer stödja misstroendeomröstningen mot justitieministern som Sverigedemokraterna riktat mot Johansson efter den senaste tidens våldsamheter i Malmö.

Igår 20:42
Stefan Löfven.  Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Löfven: Har fullt förtroende för Morgan Johansson

Statsminister Stefan Löfven (S) har fortsatt förtroende för justitieminister Morgan Johansson. Det meddelar han sedan SD sagt att de tänker väcka misstroende mot Johansson.

– Jag har fullt förtroende för justitieministern, ja, säger han till Studio Ett.

Löfven pekar på att hans regering initierat flera straffskärpningar och skjutit stora resurser till polisen, men säger att problemet med våld och skjutningar kommer att ta tid att lösa.

– Den organiserade brottsligheten kommer inte att vinna. Men det går inte att lösa ett långsiktigt problem kortsiktigt, säger Löfven.

S gruppledare i riksdagen Annelie Karlsson kallar misstroendet ”politiskt spel”.

"Nu skramlar de igen. M och SD verkar på allvar vilja utnyttja mord på barn och oskyldiga för att ta billiga politiska poänger”, skriver hon till TT.

Igår 15:13
Ebba Busch Thor. Erik Abel/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Även KD ställer sig bakom misstroendeförklaringen

Även Kristdemokraterna ställer sig bakom en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson, rapporterar Ekot. Tidigare har även M sagt sig stå bakom ett misstroende.

Liberalerna har dock sagt att de kommer rösta mot misstroendet, medan Centerpartiet ännu inte bestämt sig, rapporterar Ekot.

Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt säger till Expressen att det inte finns några planer inom hans parti på att ställa sig bakom ett misstroende.

Igår 14:31
Läs mer om Misstroendeförklaringen mot Johansson
Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenskt mottagande

M kritiskt efter beskedet att unga mister boenden

Moderaterna riktar kritik mot gymnasielagen efter beskedet att 750 ensamkommande ungdomar kan tvingas lämna Migrationsverkets boende nästa år eftersom verket tolkat gymnasielagen som att ungdomarna inte har rätt att bo kvar.

– De olika tolkningar som SKL och Migrationsverket gör visar ju hur oförutsägbar den här lagstiftningen är, säger Maria Malmer Stenergard, M:s migrationspolitiska talesperson, till Ekot.

Hon säger vidare att hon hoppas att den parlamentariska migrationskommittén ska kunna lösa såna lagstiftningsproblem.

Igår 23:13
Illustrationsbild. Marcus Ericsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

750 unga ensamkommande kan bli utan bostad nästa år

750 ensamkommande ungdomar kommer att bli tvungna att lämna Migrationsverkets boenden i februari nästa år, rapporterar Ekot. Detta sedan verket tolkat en kammarrättsdom från i somras som att ungdomarna, som fått stanna i Sverige tack vare gymnasielagen, inte har rätt att bo på boendena.

– Vi förstår att det här är ett tungt besked att få, säger Veronika Lindstrand Kant, chef för nationella samordningsavdelningen på Migrationsverket.

Enligt lagtolkningen har personerna själva ansvar för att ordna sitt boende. Om de inte hittar bostad kan de tvingas vända sig till kommunernas socialtjänst.

Igår 19:40
Fredrik Lennartsson. HANS ALM
undefined

SKL: Får konsekvenser för individer och kommuner

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är mycket kritiskt till att 750 unga ensamkommande inte längre får bo på Migrationsverkets boenden. Ungdomarna kan nu bli tvungna att vända sig till socialtjänsten om de inte lyckas hitta en egen bostad.

– Vi menar att det här är ett beslut som får stora konsekvenser för individer och för kommuner, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård och omsorg hos SKL till Ekot.

Beslutet är en konsekvens av hur Migrationsverket tolkat en dom från i somras. Lennartsson tycker att verket borde ha vänt sig till regeringen och begärt en lagändring i stället för att tolka lagen på egen hand.

Igår 19:49
Läs mer om Svenskt mottagande
Brandman kämpar mot lågorna i västra Australien. Darren Pateman / TT NYHETSBYRÅN
Skogsbränderna i Australien

”Katastrofalt” läge väntar på Australiens östkust

På Australiens östkust förbereder sig miljoner invånare för ”katastrofala” förhållanden när en värmevåg och starka vindar väntas dra in över regionen under tisdag, rapporterar Reuters. Väderomslaget väntas förvärra de omfattande skogsbränder som härjar i området och ett sju dagar långt nödläge har utlysts.

– Folk måste hålla sig alerta, hålla sig informerade och agera i enlighet med de råd de får, säger Shane Fitzimmons, ansvarig kommissionär för skogsbränderna, enligt nyhetsbyrån.

Igår 23:30
Operahuset insvepet i rök. Fotot är taget i dag. STEPHEN COATES / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Operahuset insvept i röken – 570 skolor håller stängt

Operahuset i Sydney är insvept i rök när de stora bränderna nu närmar sig den australiska miljonstaden, rapporterar SvD i ett reportage från platsen. De centrala delarna av staden hotas inte av lågorna, men längre ut i Sydneyregionen ser läget desto värre ut.

Läget väntas förvärras i morgon, skriver Sydney Morning Herald i sin liverapportering. Över 570 skolor i den berörda delstaten New South Wales kommer att hållas stängda i morgon.

Temperaturen väntas stiga till 37 grader i morgon.

Igår 09:39
Skogsbränderna är några av dem värsta i modern tid i Australien. ethanborlephotography / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Staden Sydney hotas av ”katastrofala” bränder

De värsta skogsbränderna i modern tid fortsätter att rasa i Australien – och nu meddelar myndigheterna att landets största stad Sydney hotas av de ”katastrofala” bränderna som väntas nå området på tisdag, skriver BBC.

På tisdag väntas temperaturen också att stiga till 37 grader – och omständigheterna vara värre än när skogsbränderna startade i fredags.

För tillfället rasar över 100 skogsbränder i två delstater i östra Australien.

10 nov
Läs mer om Skogsbränderna i Australien
Caroline Seger. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fotbollsgalan 2019

Kommentarer: Seger vinner för ledaregenskaperna

Inför Fotbollsgalan nämnde många Kosovare Asllani som favorit till att vinna Diamantbollen, damfotbollens finaste pris. Att det blev Caroline Seger, lagkapten för damlandslaget, som tog hem priset är en hyllning till hennes ledaregenskaper menar Sportbladets Petra Thorén. Egenskaper som hon visar både på planen, i omklädningsrummet och mellan matcherna.

”Det är en person som har nära till skratt, som driver med dig på ett kärleksfullt sätt och ställer krav på sin omgivning”, skriver Thorén.

Sportexpressen tar upp Andreas Granqvists utspel om att alla individuella priser inom fotbollen borde läggas ner. Therese Strömberg frågar sig vad som krävs för att kamma hem priserna och menar att det var en självklar vinst för Seger.

”Hon gjorde ett utomordentligt VM i somras och var bärande i det Rosengård som tog SM-guld under hösten”, skriver Strömberg.

Igår 22:02
Caroline Seger / Victor Nilsson-Lindelöf. TT
undefined

Seger och Nilsson-Lindelöf prisades på Fotbollsgalan

Victor Nilsson-Lindelöf vinner Guldbollen för andra året i rad och Caroline Seger vinner Diamantbollen. Hon konstaterar att mycket har hänt sedan hon vann priset senast.

– Det finns förhoppningar och förväntningar för att jag ska hålla ett brandtal och använda min plattform men för en gångs skull ska jag faktiskt bara njuta, säger Seger under sitt tacktal.

Seger vann även priset för årets mittfältare. På herrsidan gick priset till Emil Forsberg. Kosovare Asllani och Zlatan Ibrahimovic blev årets forwards.

Zlatan tackade för priset i en videohälsning.

– Stort tack och grattis till alla andra vinnare också, säger Ibrahimovic.

Landslagsspelaren Hedvig Lindahl prisades som årets målvakt och på herrsidan fick Robin Olsen ta emot målvaktspriset. Under kvällen har bland annat Hanna Bennison prisats som årets genombrott i damallsvenskan.

Igår 20:55
Andreas Granqvist på Fotbollsgalan 2017. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Andreas Granqvist vill att Guldbollen ska läggas ner

2017 års vinnare av Guldbollen, Andreas Granqvist, tycker att det är dags att sluta hylla individer i stället för lag inom fotbollen. Det säger han inför kvällens Fotbollsgala på Hovet.

– Jag tycker inte vi ska ha Guldbollen överhuvudtaget. Fotboll är en lagsport, inte en individuell sport. Ta bort alla individuella priser, jag förstår inte det, säger lagkaptenen för svenska herrlandslaget enligt Sportexpressen.

Spelartruppen befinner sig på Cypern inför fredagens EM-kvalmatch mot Rumänien och kommer medverka via videolänk.

Igår 18:21
Läs mer om Fotbollsgalan 2019
Polisens tekniker arbetar på mordplatsen vid Möllevångstorget. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningen vid Möllevångstorget

Uppgifter: Polisen har tre teorier om mordmotivet

Polisen i Malmö arbetar utifrån tre huvudteorier när det gäller mordet på en 15-åring, samt mordförsöket på en annan 15-åring i helgen, skriver Sydsvenskan.

Ett spår är att det handlar om hämnd för ett tidigare mord som 15-åringarna kopplas till. Men det kan också handla om att de hade obetalda skulder eller att dådet är en del i ett revirkrig när det gäller narkotikahandel i Malmö.

Kriminologen Manne Gerell, säger till SvD att det finns ett starkt samband mellan platser där det skjuts och där det säljs narkotika.

– Min personliga hypotes är att ungefär samma nätverk och personer är inblandade i den öppna narkotikaförsäljningen och i skjutningarna, säger han.

Polisen har tidigare sagt att båda 15-åringarna var kända sedan tidigare, trots sin unga ålder.

Igår 20:43
Brottsplatsen i Malmö. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: Även detta mord i Malmö blev snabbt politik

Precis som när Karolin Hakim sköts ihjäl tidigare i år blev mordet på en 15-åring i Malmö snabbt politik, konstaterar Sydsvenskans Olle Lönnaeus i en analys. Även denna gång är partierna också snabba på att skylla på varandra eller dra igång en misstroendeomröstning som sannolikt inte kommer att leda till något.

”Sanningen är att både S och M bär skuld”, skriver Lönnaeus och påpekar att regeringen på båda sidor om blockgränsen misslyckats med att komma tillrätta med brottsligheten.

Även Aftonbladets Oisín Cantwell skriver att det ”plågsamma politiska bakgrundsbruset” snabbt kom igång i samband med dagens presskonferens där polisens arbetet presenterades.

Operationen har fått namnet ”Rimfrost”.

”Kort, slagkraftigt, rubrikvänligt, som gjort för vår tids stressade journalistik”, konstaterar Cantwell lakoniskt.

Igår 17:23
TT
undefined

Noa: ”Om sex månader ska vi ha sett en skillnad”

Nationella operativa avdelningen, Noa, inleder ”Operation Rimfrost” efter senaste tidens våldsdåd i Malmö.

– Om ungefär sex månader ska vi ha sett en skillnad, sa Stefan Hector, som är chef för operativa enheten vid Noa, under en presskonferens.

Hector kommer att vara kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen som polisen utlyste i helgen efter att en 15-årig pojke sköts ihjäl och ytterligare en tonåring skadades allvarligt.

Målet med insatsen är att skjutningarna och sprängningar i gängmiljöer ska minska avsevärt.

– Antalet personer i kriminella nätverk ska reduceras genom användning av tvångsmedel, det vill säga gripanden, häktningar och domar, säger Hector.

Polisen vill med insatsen även se ökade beslag av vapen och sprängmedel.

Igår 10:48
Läs mer om Dödsskjutningen vid Möllevångstorget
Jeanine Anez Natacha Pisarenko / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Oppositionspolitikern kan bli ny övergångspresident

Oppositionspolitikern Jeanine Áñez kan tillfälligt ta över presidentposten i Bolivia, skriver AFP. I samband med att Evo Morales lämnade presidentposten avgick även samtliga tre möjliga efterträdare. I det maktvakuum Bolivia hamnat i står Áñez, som är senatens vice talman, näst på tur enligt konstitutionen och hon lovade på måndagen att nya val ska hållas senast den 22 januari.

På tisdagen ska landets folkvalda samlas för att inleda samtal om en övergångsregering.

Igår 21:08
Upprorsstämning på gatorna i La Paz, Bolivia.  Carlos Garcia Rawlins / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump hyllar militären: Sänder en stark signal

USA:s president Donald Trump tycker att det är bra att Evo Morales tvingats avgå från presidentposten i Bolivia och hyllar militärens roll i det hela.

– Dessa händelser sänder en stark signal till de olagliga regimerna i Venezuela och Nicaragua att demokratin och folkets vilja alltid kommer att segra, säger Trump enligt AFP.

Bland annat brittiske oppositionsledaren Jeremy Corbyn kallat Morales avgång för statskupp. Efter att Evo Morales avgick i går fylldes gatorna i huvudstaden  La Paz av både jublande och upprörda invånare.

Igår 20:10
Läs mer om Maktkampen i Bolivia