Kombinera mat med champagne – så ska du tänka
Går det att dricka champagne till mat? Absolut, men det finns några saker att tänka på. Här tipsar Sommelier Maya Samuelsson om hur du kan tänka.
– Den höga syran och den smak vi får från jästfällningen gör att man kan servera champagne till väldigt mycket mat.
Friterat – ett säkert kort
Uppdatera fredagstacosen och bjud på friterad fish taco. Eller varför inte egenlagade spröda pommes frites.
– Friterat och champagne funkar extremt bra tillsammans, säger Maya Samuelsson.
Traditionella rätter med fisk och skaldjur är en klassisk kombination med Champagne, men även kyckling-och fläskrätter är en toppen-kombo, berättar Maya Samuelsson.
– Det enda man ska vara försiktig med, det är rött kött. Det blir inte dåligt, men det röda köttet kommer att ta över smaken från champagnen, vilket jag inte tycker är så snällt. Och snäll ska man vara mot Champagne.
Lär dig mer om mousserande viner
Finns det röd champagne? Var ifrån kommer egentligen bubblorna i ett mousserande vin och vilket glas ska man välja?
I Vinguidens podcast berättar Maya Samuelsson mer om mousserande viner.