Kroganställda oroas för sin säkerhet – facket larmar
Anställda inom restaurangbranschen upplever sig hårt pressade av att behöva upprätthålla de regler om avstånd som de tillfälliga restriktionerna innebär. Det rapporterar Ekot.
Enligt Roger Banffy, krögare och servitör på en bar i Stockholm, är det många gäster som inte förstår att de måste följa reglerna. Det leder till att han och den övriga personalen ofta tvingas agera väktare.
Hotell- och restaurangfacket har tagit emot många samtal från oroliga medlemmar som vittnar om att de känner oro, säger förbundsordförande Malin Ackholt, till radion.
– Våra medlemmar är oroliga för sin säkerhet. De vill kunna arbeta och utföra ett gott arbete, men inte med risken att bli smittade och sjuka.
Läs mer
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen