Hem
Mat som serveras på restaurang. Tomas Oneborg/SvD/TT

Krogar och hotell skriker efter personal: ”Enorm brist”

Lyckan var stor efter beskedet om de hävda pandemirestriktionerna. Men ganska snabbt har det blivit tydligt att det råder stor brist på personal med rätt kompetens inom flera branscher.

Linda Eriksson, kommersiell chef för kedjorna O’Learys, Harrys och Sing Sing Karaoke säger till TT att det är personalbrist i hela krogbranschen.

– Vi som har stora kedjor kanske har vissa fördelar relativt sett, men precis som alla andra har vi en enorm brist på personal, framför allt kockar, säger hon.

Enligt Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på besöksnäringens arbetsgivarorganisation Visita, har medlemsföretagen tappat 50 000 medarbetare de senaste två åren.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons