Jayne Kamin-Oncea / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Fotbolls-VM Zlatans framtid

Krönikor: ”Hur snygga mål Zlatan än gör så är en NFL-skada intressantare”

Zlatan Ibrahimovics debut för LA Galaxy blev en succé – men I USA kommer svenskens karriär aldrig att stå i centrum, menar Expressens krönikör Patrick Ekwall:

”Oavsett hur snygga eller många mål Zlatan gör så kommer det alltid finnas en homerun, en NFL-skada eller en het UCLA-spelare som kommer vara mer intressant. Inte ens ett galet volleymål från halva plan är bedrift nog, för de utanför soccersfären kan inte riktigt sätta det i perspektiv”, skriver han.

Fotbollskanalens Olof Lund skriver att det är långtifrån att Zlatan nu ska få en plats i den svenska VM-truppen. Hans kommentarer om att den svenska VM-platsen ”inte var en bragd” gör den processen ännu svårare:

”Häftigast vore om Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic kunde hitta en gemensam väg och att den tidigare lagkaptenen kunde gå in i VM-truppen utan att ifrågasätta både förbundskaptenen och spelarna”, skriver han.

Toppnyheter

Tobias Rathjen pekas ut som misstänkt för dåden i Hanau. Youtube och TT
Skjutningarna i Hanau

Uppgifter: Tobias Rathjen misstänks för terrordåden

Tobias Rathjen, 43, sköt ihjäl minst nio personer vid två vattenpipekaféer i tyska Hanau på onsdagskvällen, enligt uppgifter till Bild. Flera av offren ska ha varit ungdomar.

Tidningen, som citerar en video och ett brev som den misstänkte gärningsmannen lämnat efter sig, skriver att han uttryckte högerradikala åsikter och konspirationsteorier inför dåden, som utreds som terrordåd.

Rathjen hittades själv död i sin lägenhet efter en polisjakt. Där hittades också hans mamma död, säger Hessens inrikesminister Peter Beuth till Reuters.

3 tim
Polisens tekniker i Hanau. KAI PFAFFENBACH / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Utreder främlingsfientligt motiv – ska ha erkänt i brev

Mannen som misstänkts för masskjutningen i Hanau i Tyskland lämnade efter sig ett brev och en video där han erkänner dådet, uppger källor för Bild.

Tidningen, som citerar vad de uppger vara gärningsmannens brev, skriver att han hade högerradikala motiv. På torsdagsmorgonen bekräftade myndigheter att man utreder ett främlingsfientligt motiv och att fallet lämnats över till federala terroråklagare.

Sent på onsdagskvällen utbröt skottlossningar mot två vattenpipekaféer i stadens centrum respektive stadsdelen Kesselstadt. Elva personer har dött, inklusive gärningsmannen.

5 tim
Kriminaltekniker undersöker en av brottsplatserna. Andreas Arnold / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Skyttens mamma hittades död i samma lägenhet

Den andra döda personen som hittades tillsammans med den misstänkta skytten är hans mamma, uppger Hessens inrikesminister Peter Beuth, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Modern hittades ihjälskjuten i gärningsmannens lägenhet, säger ministern, som samtidigt bekräftar uppgifterna om att ett främlingsfientligt motiv utreds. Han bekräftar ännu inte uppgifterna om ett erkännande i ett brev och en video.

Den misstänkte gärningsmannen hade jaktlicens och sköt ihjäl minst nio personer i tyska Hanau på onsdagskvällen.

3 tim
Läs mer om Skjutningarna i Hanau

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund