Hem

Lever sjögräset upp till hajpen som klimathjälte?

Seaweed farmers harvest seaweed near Geumdang Island in Wando-gun, South Korea, on March 24, 2022. Edible plastic, made from seaweed. A climate-friendly food for cows. The traditional crop in Asia is drawing new money and research globally. (Chang W. Lee/The New York Times) (CHANG W. LEE / NYT)

Sedan länge uppskattad i det asiatiska köket men förbisedd nästan överallt annars. På senare år har sjögräset fått sig ett rejält uppsving. Det i takt med att många fått upp ögonen…

The New York Times

Seaweed Is Having Its Moment in the Sun

It’s being reimagined as a plastic substitute, eve…

Få ut ännu mer av Omni – skaffa Omni Mer

  • Förklaring & fördjupning
  • Gå förbi betalväggar
  • Annonsfri upplevelse
Bli medlem
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen