Hem
JAVIER SORIANO / AFP

Liverpool vinnare i finalen – tog sin sjätte mästartitel

Liverpool är Champions League-mästare efter seger med 2–0 i den helengelska finalen mot Tottenham.

Matchen var en ganska händelsefattig och tillknäppt historia, trots rivstarten. Redan efter 25 sekunder fick Liverpool straff efter att Sadio Mané slagit ett inlägg på Moussa Sissokos hand. Domaren pekade på straffpunkten och Salah dunkade in bollen i mål.

Straffen blev omdiskuterad. Daily Mirrors Duncan Castles kallade straffen ”absurd” medan Viasats expert Jonas Olsson ansåg att den var korrekt.

I andra halvlek jagade Spurs ett kvitteringsmål. Man skapade en del lägen men de riktigt vassa chanserna uteblev. I stället gjorde inhopparen Divock Origi 2–0 i den 87:e minuten och såg till att Liverpool tog hem sin sjätte europeiska mästartitel.