Yepstr hjälper dig komma i kontakt med ambitiösa ungdomar som letar extrajobb. Colourbox/privat
Yepstr

Löste omöjligt livspussel – med nya jobbtjänsten

Att få familjelivet att gå ihop när man är två heltidsarbetande föräldrar kan vara knepigt. När Heidi Rundt och hennes familj flyttade från Singapore till Stockholm blev det också starten på ett omöjligt livspussel.

– Där vi bodde tidigare fanns en helt annan möjlighet att ta hjälp. När vi flyttade hit upplevde vi att det var ganska tufft när man är två vuxna som arbetar heltid, och både jag och min man reser en del i tjänsten. Det var jättesvårt att få vardagen att gå ihop.

En kollega rekommenderade Yepstr som är en app som för samman ambitiösa ungdomar med människor i behov av avlastning och hjälp i vardagen. Sysslorna som ungdomarna utför kan exempelvis vara barnpassning, trädgårdsarbete eller läxhjälp.

Pålitliga ungdomar

Heidi Rundt hittade snart en pålitlig barnvakt som hjälper familjen.

– Nu får vi hjälp att få livspusslet att gå ihop och vår dotter har en barnvakt som hon tycker jättemycket om. Och vi kan dessutom hjälpa en ungdom att skaffa sig arbetslivserfarenhet och tjäna egen lön, säger Heidi Rundt.

Allt från bokning till betalning sker i appen. Alla användare av Yepstr är verifierade och man annonserar alltid i sitt område.

– Det känns väldigt tryggt att vår barnvakt känner området och vet var de bästa lekparkerna finns, var man kan gå efter förskolan, eller var man kan rasta hunden, säger Heidi Rundt.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Yepstr Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Spelet om regeringsmakten
Andreas Norlén inför dagens statsministeromröstning. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Analys: Norléns besked ett sätt att konkretisera hotet

Att talman Andreas Norlén redan nu börjar planera för ett extra val är ett försök att konkretisera hotet, skriver SvD:s Göran Eriksson i en analys.

”Talmannens budskap är väl ungefär det här: ’Skärp er eller riskera att möta väljarnas vrede.’”

De partier som riskerar svidande nederlag i ett extra val har skäl att kompromissa redan nu, skriver DN:s Ewa Stenberg. Men om det ändå blir ett nytt val är det rimligt att partierna ger nya besked om hur landet ska styras.

”Försöker partierna gå till val på samma besked som förra gången riskerar de att öka politikerföraktet och sänka förtroendet för demokratin”, skriver hon.

TV4:s Marcus Oscarsson tycker att talmannen borde ändra strategi inför de avslutande omröstningarna. Han tycker att Norlén borde neutralisera valet och i stället ge partierna ett öppnare mandat att förhandla fritt. I praktiken skulle det bli C och L som för samtal med M och S för att sedan återrapportera till talmannen.

”Därmed har båda statskandidaterna chans i sista omröstningen”, skriver Oscarsson.

2 tim
Andreas Norlén. Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Norlén och Valmyndigheten i möte om möjligt extra val

Talmannen Andreas Norlén håller nu möte med Valmyndigheten. Där diskuteras ett eventuellt extra val, rapporterar flera medier.

Riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val, skriver talmannen i ett pressmeddelande, uppger SVT.

”Jag beklagar det och jag kommer att göra allt jag kan för att förhindra det, men om partierna väljer extra val framför att agera på ett sätt som ger Sverige en ny regering kommer jag inte att stå i vägen för dem. Jag bedömer därför att jag nu bör vidta åtgärder i förberedande syfte.” skriver Norlén vidare i pressmeddelandet.

3 tim
SVT
Valet 2018 Spelet om regeringsmakten

Löfven röstas ner som statsministerkandidat av riksdagen: ”Ganska väntat”

Stefan Löfven (S) förlorade statsministeromröstningen i riksdagen. Majoriteten av riksdagsledamöterna röstade nej till S-ledaren.

– Det var ganska väntat, säger Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman i SVT:s sändning direkt efter omröstningen.

M-ledaren Ulf Kristersson tycker att partierna snart har prövat alla tänkbara konstellationer.

– Nu tror jag man måste återgå till de realistiska alternativen, säger Kristersson, som fortsatt hoppas på en borgerlig minoritetsregering.

KD-ledaren Ebba Busch Thor hoppas att Kristersson blir statsminister efter att Löfven återigen fått nobben av riksdagen.

– Han fick färre röster i den här voteringen än förra gången vi hade en statsministeromröstning om Löfven, säger hon.

Centerpartiet har röstat nej till både Löfven och Kristersson under hösten.

– Det har varit en speciell och svår höst även för mig, säger C-ledaren Annie Lööf efter omröstningen.

Miljöpartiet vill ingå i regeringen och röstade ja till Löfven.

– För oss var det självklart, säger Maria Ferm (MP).

200 av ledamöterna röstade nej, 116 röstade ja och 28 avstod. För att vinna statsministeromröstningen behövde Löfven få färre än 175 nej-röster.

4 tim
Läs mer om Valet 2018
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan
Jonas Sjöstedt. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Vänstern la ner sina röster: ”Har exakt samma effekt”

Vänsterpartiet la ned sina röster i statsministeromröstningen om Stefan Löfven. Detta trots att Jonas Sjöstedt (V) upprepande gånger har sagt att Löfven är partiets statsministerkandidat.

– Att lägga ner sina röster har exakt samma effekt som att rösta för, säger Sjöstedt till SVT.

– Vi röstar för om vi ingår i regeringen, annars släpper vi fram en regering vi kan förhandla med.

Han upprepar att Vänsterpartiet aldrig kommer att släppa fram en borgerlig statsminister och att Löfven fortsatt är partiets statsministerkandidat.

– Om en regering bygger på våra mandat måste vi också tycka att politiken är acceptabel för att släppa fram en regering, säger han.

Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman fick frågor på hur han såg på Vänsterpartiets besked.

– Jag har inga synpunkter på det, sa Ygeman.

3 tim
Jonas Sjöstedt. TT
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Statsvetare: Markering från V att man kräver inflytande

En möjlig mittenregering med S, MP, C och L kräver att Vänsterpartiet accepterar konstellationens politik. Att Vänsterpartiet i dag la ner sina röster är en markering, säger statsvetaren Jenny Madestam i SVT.

– Att det här är ett parti som man inte bara kan räkna med. Att de måste få inflytande, säger hon i sändningen.

– De (andra partierna) visste ju inte att Vänsterpartiet skulle lägga ner sina röster.

Sverige är tillbaka på ruta ett när det kommer till att hitta en ny regering, tycker statsvetaren Jonas Hinnfors. Han tror att Ulf Kristersson (M) kan komma att föreslås på nytt före jul.

”Om C/L vidhåller sin SD-analys faller förslaget. Sen Löfven efter jul. Hur det går? Vet ej”, skriver han på Twitter.

2 tim
Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Kristersson: Går med hög hastighet mot ett extra val

Det vore respektfullt mot svenska folket att lösa regeringsfrågan före jul. Det sa M-ledaren Ulf Kristersson till SVT Nyheter inför den omröstning i riksdagen där Stefan Löfven röstades ner i dag.

– Ytterst går vi nog med ganska hög hastighet mot ett extra val, sa han.

Kristersson ville inte spekulera framåt kring vad som kommer att hända men säger att han står till förfogande.

– Det naturliga vore en borgerlig regering om vi nu får en borgerlig budget.

4 tim
Läs mer om Valet 2018
Fransk beväpnad polis vid julmarknaden Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN
Dådet i Strasbourg

Julmarknaden i Strasbourg öppnas efter terrordådet

Den populära julmarknaden i Strasbourg öppnar igen efter tisdagens misstänkta terrorattack där där tre personer dödades och 13 skadades. Vid klockan 11 på förmiddagen tändes ljusen på nytt i julmarknadens gran.

– Jag hoppas att livet kommer att återgå till det normala, men jag är inte säker på det. Jag tror inte att affärerna kommer att återgå till vad de var innan, säger besökaren Franck Hoffmann till nyhetsbyrån.

Efter två dagar av omfattande polisjakt sköt fransk polis på torsdagskvällen ihjäl den misstänkta gärningsmannen Cherif Chekatt.

1 tim
Franska styrkor i Meinau-distriktet på torsdagskvällen. VINCENT KESSLER / TT NYHETSBYRÅN
Dådet i Strasbourg

Misstänkt 29-åring dödad av polis efter skottväxling

29-årige Cherif Chekatt, som jagats av polis efter dådet i Strasbourg på tisdagen, har dödats efter skottväxling med fransk polis på torsdagskvällen. Det bekräftar Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner.

Poliskällor uppger för Reuters att den misstänkte själv ska ha börjat skjuta mot polisen. Enligt nyhetsbyråns utsända hördes tre till fyra skott i samband med en polisinsats i området La Meinau, samtidigt som minst en polishelikopter cirkulerade i luften ovanför.

Ytterligare en person greps efter en stor polisinsats i södra Strasbourg tidigare på torsdagen, enligt flera medier. Sedan tidigare har fyra av Chekatts familjemedlemmar gripits.

Igår 20:29
Ljus som lämnats för att hedra offren. SEBASTIEN BOZON / AFP
Dådet i Strasbourg

Terrorgruppen IS tar på sig dådet i Strasbourg

Terrorgruppen IS tar på sig tisdagens dåd på en julmarknad i Strasbourg och beskriver gärningsmannen som en av deras ”soldater”. Det framgår i ett Twitter-inlägg från terrorgruppens propagandaorgan Amaq, enligt AFP.

Cherif Chekatt, den 29-årige man som pekats ut som skyldig, fanns sedan tidigare på Frankrikes lista över misstänkta extremister. Mannen sköts till döds av polis på torsdagskvällen, då den omfattande polisjakt som avslutades i skottväxling mellan honom och polisen.

Igår 22:16
Läs mer om Dådet i Strasbourg
Illustrationsbild.  Foto Leif R Jansson / SCANPIX /
Bopriserna

SCB: Personer mitt i livet har störst bostadsutgifter

Boendet är dyrast i medelåldern. I åldrarna 30-49 år lägger den genomsnittlige svensken över 94 000 kronor på sitt boende varje år.

I det äldre ålderssegmentet 70–79 sjunker sjunker boendekostnaden till 63 000 kronor per år.

Variationerna är stora när det gäller hur mycket ränta man betalar. Äldre betalar i genomsnitt mindre än 5 000 kronor per år i ränta och tomträttsavgäld. De mellan 30 och 39 år har genomsnittliga ränteutgifter på 23 000 kronor varje år.

Det är villaägarna som spenderar mest pengar medan de med hyresrätt spenderar minst.

27 min
Arkivbilder. TT
Bopriserna

Priserna på bostadsrätter faller mest i Göteborg

Priset på bostadsrätter sjönk mest i Göteborg av de tre storstäderna, visar Valueguards Hox-index som publiceras under morgonen. Där backade de de med 1,6 procent jämfört med i oktober.

– Vi upplever att förväntningarna från köpare och säljare är mer realistiska i dag än tidigare och det resulterar i att fler bostäder säljs till utgångspris, säger Sven-Erik Kristensen, regionchef för Bjurfors Göteborg, i en kommentar.

I Stockholm sjönk priserna på borätter med 1,3 procent och i Malmö med 1,2 procent. Hittills i december har dock priserna i Stockholm stabiliserats.

Priserna på villor föll i stort sett lika mycket i de tre städerna. I Malmö och Göteborg med 1,0 procent och i Stockholm med 0,8 procent.

Idag 05:32
Villor i Ursvik i Sundbyberg. FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bopriserna

Fler borätter än på länge säljs under utropspris

Inte sedan 2013 har det sålts så många bostadsrätter under utgångspris i november månad i Sverige, visar statistik från Hemnet enligt TT.

Under månaden såldes 1 796 bostadsrätter under utgångspris i landet, en ökning med 7 procent jämfört med samma period förra året.

– Det här kan vara ett tecken på att fler anpassar sina förväntningar till marknadsläget, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till TT.

Igår 21:31
Läs mer om Bopriserna
Lilla Edet. TT
Terrortillslagen i Västsverige

Misstänkt begärs häktad – har koppling till Lilla Edet

Den man som i går anhölls misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling till terrorbrott har begärts häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott.

Mannen är i 20-årsåldern och från Lilla Edet, en av de platser där polisen gjorde gryningsräder i går. De misstänkta brotten ska ha skett i Lilla Edet under hösten 2018, uppger åklagare enligt Ekot.

Han är även misstänkt för vapenbrott.

3 tim
Arkivbild. Drago Prvulovic/TT / TT NYHETSBYRÅN
Terrortillslagen i Västsverige

MSB uppmanar: Sprid inte obekräftade uppgifter

Bidra inte till att rykten med obekräftad information sprids. Det uppmanar Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) till efter att flera tillslag med koppling till misstänkt terrorism gjorts i Västsverige.

– Om man känner oro är det viktigt att man går till bekräftade källor och inte bidrar till ryktesspridning i sociala medier. I detta fall är det Säpo som är källan, säger Anna Nyman, enhetschef för operativa avdelningen på MSB, till SVT Nyheter Väst.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som tillslag gjordes på flera platser. Göteborg, Ale och Lilla Edet var några av orterna, enligt uppgifter till flera medier.

En person har anhållits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling till terrorbrott.

6 tim
På torsdagsmorgonen gjorde Säkerhetspolisen insatser på flera platser i västra Sverige i samverkan med polisen och under ledning av Nationella operativa avdelningen (Noa). Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Terrortillslagen i Västsverige

Flera släppta efter tillslag – anhållen nekar till brott

Den man som anhållits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott och grovt vapenbrott förnekar brott, uppger hans advokat Michael Hansson för SVT Väst.

– Jag är belagd med yppandeförbud men så mycket kan jag säga att han förnekar det brott som han är misstänkt för, säger han.

De andra personer som tagits till förhör under morgonen har släppts.

Igår 15:31
Läs mer om Terrortillslagen i Västsverige
Trumps USA Rysslandsutredningen
Maria Butina TT
Trumps USA Rysslandsutredningen

Ryssland ser domen mot rysk spion som ogrundad

Ryssland anser att domen mot den ryska spionen Maria Butina är ogrundad, rapporterar AFP.

Den 30-åriga spionen är den första ryska medborgaren som döms i USA för att ha försökt påverka amerikansk politik i samband med valet 2016.

Enligt åklagare ska hon bland annat ha försökt infiltrera vapenlobbyn NRA och andra republikanska kretsar med syfte att stärka ryska intressen.

Butina har erkänt sig skyldig till att inte ha registrerat att hon arbetar på uppdrag av en utländsk regering.

2 tim
Till höger: Övervakningsbild från FBI visar Maria Butina tillsammans med en person som misstänks tillhöra rysk underrättelsetjänst. TT
Rysslandsutredningen

Rysk spion erkänner försök att påverka politiken i USA

Den utpekade ryska spionen Maria Butina erkänner sig skyldig i amerikansk domstol, skriver Washington Post.

30-åringen blir därmed den första ryska medborgaren som döms för att ha försökt påverka amerikansk politik i samband med valet 2016. Enligt åklagare ska hon bland annat ha försökt infiltrera vapenlobbyn NRA och andra republikanska kretsar med syfte att stärka ryska intressen.

Den åtalspunkt Butina erkänner sig skyldig till är att inte ha registrerat att hon arbetar på uppdrag av en utländsk regering. I sitt erkännande medgav Butina även att hon etablerat ”inofficiella kontakter med amerikaner som haft inflytande över amerikansk politik”, skriver Washington Post.

Arbetet ska ha utförts under ledning av en onämnd ryss – som enligt flera medier tycks vara Alexandr Torshin vid Rysslands centralbank.

Igår 17:24
Läs mer om Trumps USA

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund