Hem
Roberto Firmino gör 2–1. JASON CAIRNDUFF / REUTERS

Målkalas när Liverpool säkrade plats i seminfinalen

Liverpool är klart för semifinal i Champions League efter ett målrikt och underhållande returmöte med Benfica. Det brittiska laget hade med sig en stabil 3-1-ledning från det första mötet och tog ledningen med 1–0 även i returen genom mittbacken Ibrahima Konaté.

Benfica hann dock kvittera före paus innan Liverpool återtog ledningen i den andra halvleken. Roberto Firmino placerade säkert in 2–1 och gjorde en stund senare även 3–1. Innan slutsignalen ljöd hann emellertid Benfica både reducera och kvittera. 3–3 i matchen innebär att Liverpool vinner dubbelmötet med 6–4.

I semifinal väntar nu Villarreal, som på tisdagen slog ut Bayern München.