Möjlig ljusning för behandling av erektionsproblem
Hela 1,7 miljoner svenska män beräknas uppleva erektionssvikt. Samtidigt har behandlingen dragits med utmaningar som okunskap om var man kan vända sig och stigmatisering. Vidare hoppar hälften som påbörjat en behandling med dagens potensläkemedel av, främst på grund av att önskad effekt inte nås. Även biverkningar såsom huvudvärk och kräkningar och att man behöver planera sexlivet spelar in.
Sammantaget gör det att mycket få av alla med potensproblem blir hjälpta idag.
Det tycks dock vara ett skifte på gång. Antal hjälpsökande ökar, delvis tack vare digitala vårdgivare. Mottagningar för unga män öppnar. Och stigmat minskar då sexuell hälsa ges större medieutrymme.
Även inom bioteknik görs landvinningar. Sverigebaserade Dicot utvecklar något de kallar nästa generation potensläkemedel.
– Vi utvecklar ett preparat som ska fungera bättre och för långt fler och därigenom återge möjligheten till ett naturligt sexliv, säger bolagets vd Elin Trampe.
I prekliniska studier har bolagets kandidat uppvisat genomgående god effekt. Och de första resultaten från kliniska studier visar ingen förekomst av allvarliga biverkningar.
– Sexualmedicinska experter hävdar att vi kan stå för ett paradigmskifte inom behandlingen av erektionssvikt. Vi är något stort på spåret, avslutar Elin Trampe.
Fakta om Dicot
Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel med målet att behandla erektionssvikt och tidig utlösning bättre än befintliga preparat.
VD: Elin Trampe
Noterad på: Spotlight Stock Market under kortnamnet Dicot
Antal aktieägare: Cirka 5 000
Emissioner: Senaste emission av units tecknades till 110%