Nöje & kultur

Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN
Gripandet av Asap Rocky

DN erfar: Åklagaren begär mer tid för utredningen

Utredningen mot rapparen Asap Rocky är ännu inte klar och åklagaren väntas därför lämna in en begäran om åtalsförlängning för att få mer tid att utreda det misstänkta brottet, erfar Dagens Nyheter.

Asap Rocky har suttit häktad sedan i början av juli. Han är på sannolika skäl misstänkt för en misshandel i Stockholm.

Senast klockan elva på fredag måste åklagaren Fredrik Karlsson lämna besked angående rapartistens framtid.

Igår 22:04
Donald Trump och Kim Kardashian vid ett annat tillfälle.  Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Kim Kardashians press på Trump: Få Asap Rocky fri

Kändisparet Kim Kardashian och Kanye West sällar sig till raden av artister som kräver att rapparen Asap Rocky ska friges. Nu har de dessutom vänt sig till USA:s president Donald Trump som ska ha satt sin stab i arbete för att få rapparen fri, skriver nöjessajten TMZ.

Enligt källor till sajten anser Trump att Asap Rockys frihetsberövande är orättvist och han ska därför ha tagit ärendet vidare till utrikesminister Mike Pompeo.

Senast under fredagen måste åklagaren lämna besked om Asap Rockys framtid. Han misstänks på sannolika skäl för misshandel.

Igår 18:42
Slobodan Jovicic. Arkivbild. Marc Femenia / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Asap Rockys nye advokat: Jag är glad för förtroendet

Kändisadvokaten Slobodan Jovicic är rapartisten ASAP Rockys nya advokat och har precis blivit inkopplad i fallet. När SvD träffar honom har precis varit på ett häktesbesök hos amerikanen.

– Jag är glad för förtroendet. Sakfrågan är av relativt enkel natur, men det som skiljer målet är allt runtomkring, säger han om Rockys fall.

Rapartisten är misstänkt för en misshandel i Stockholm den 30 juni och i morgon, fredag, ska åklagaren lämna ett besked i fallet senast klockan 11.

Igår 18:33
Läs mer om Gripandet av Asap Rocky
Författaren och journalisten Mats Strandberg. Arkivbild.  MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Sommarpratarna

Strandberg mötte sitt livs kärlek under intervju

Skräckförfattaren Mats Strandberg pratar om barndomen, kärleken och mobbningen i sitt sommarprat under torsdagen, skriver Expressen. Han berättar också om hur han mötte sin blivande make, skådespelaren Johan Enn när han intervjuade honom för en tidning.

När han insåg att han var homosexuell ökade hans rädsla för aids. Att komma ut i småstaden var ingen lätt match.

– Jag hade just börjat mellanstadiet när jag insåg att jag var kär i killar. Men det var ingenting jag kunde berätta för någon, inte på den tiden, säger Mats Strandberg i sommarpratet.

Igår 12:52
Författaren Mats Strandberg.  Mattias Ahlm/Sveriges Radio
undefined

”Strandbergs sommarprat är en skräckodyssé”

Trots att Mats Strandberg är författare avviker han inte nämnvärt från mallen över hur sommarprat ser ut, ”Det är småstad, mobbning och homofobi, utbrändhet och ett glassigt men tomt mediajobb”, skriver DN:s Rebecka Kärde.

Skräckförfattarens monolog är särskilt gripande när han berättar om sin stora kärlek Johan Enn, skriver GP:s Carl Moberg.

”En väldigt mänsklig berättelse” skriver Aftonbladets Oisin Cantwell som tycker han tagits med på en odyssé genom skräckens historia.

Igår 09:41
Madeleine In Hwa Björk. Bibi Rödöö
undefined

”Publiken valde rätt bidrag – gripande historia”

GP:s Maria Näslund är nöjd över att Madeleine In Hwa Björk röstades fram som sommarvärd av lyssnarna. Berättelsen är känslosam och gripande, även om ”Madeleine berättar sakligt och osentimentalt”, skriver hon.

DN:s Mohamed Yussuf blev också tagen av berättelsen. Musiken skapar en känslosam stämning i Madeleine In Hwa Björks sommarprat, tycker båda recensenterna. ”De numera intetsägande låtarna får ett förtjusande skimmer över sig”, skriver Mohamed Yussuf.

17 jul
Läs mer om Sommarpratarna
Gwendoline Christie, Alfie Allen och Carice van Hauten anmälde sig själva till Emmygalan.  TT/HBO
Emmygalan

GoT-skådespelare anmälde sig själva till tv-priset

”Game of Thrones” slår rekord på årets Emmy-gala med hela 32 nomineringar. Men tre av nomineringarna var det inte produktionsbolaget HBO som skickade in – det var skådisarna själva, skriver Hollywood reporter.

Alfie Allen, Gwendoline Christie och Carice van Houten skickade via sina representanter in ansökan om nominering och betalade anmälningsavgiften, vilket är ovanligt, rapporterar TT.

HBO valde att inte nominera dem, troligen för att inte minska chansen för andra skådespelare i serien att nomineras.

Igår 05:14
”Russian Doll” och ”Chernobyl” har chans till Emmys. TT
undefined

”Uppkomlingarna förtjänade av sina nomineringar”

Trots att det är HBO som dominerar startfältet till årets Emmy-gala i USA är den stora nyheten alla uppkomlingar som har chans till en statyett. Det skriver Rolling Stones Alan Sepinwall i en kommentar. Han nämner Netflix ”Russian Doll” och Amazons ”Fleabag” men att Game of Thrones skulle slå rekord i nomineringar gick inte att undvika menar han.

”Det är vår tids tv-fenomen”, skriver Sepinwall.

Att Johan Rencks ”Chernobyl” med Stellan Skarsgård i en av rollerna kan prisas på galan i september är välförtjänt menar Expressens Mattias Bergqvist.

”’Chernobyl’ är den typen av serie som måste ses och vars enastående hantverk märks i alla led”, skriver Bergqvist.

17 jul
Emilia Clarke i en scen från den sista säsongen av Game of Thrones. TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

”GoT” slår nytt rekord – hela 32 Emmynomineringar

Succéserien ”Game of Thrones” är nominerad i hela 32 kategorier i årets Emmygala. Det är ett nytt rekord, skriver AFP. Fantasyserien har bland annat chans att vinna pris för bästa dramaserie – och Emilia Clarke och Kit Harington har båda chans att gå hem med en statyett för bästa huvudroll.

På andra plats i antalet nomineringar kommer komedin ”The Marvelous Mrs Maisel”, som gör upp om priser i 20 kategorier. Serien ”Chernobyl”, regisserad av svensken Johan Renck, har chans att plocka hem 19 statyetter.

Emmygalan hålls i Los Angeles den 22 september.

16 jul
Läs mer om Emmygalan
Wu Ke-xi. Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
#Metoo-uppropet i Asien

Gav egna industrin känga – med en film om #metoo

När den taiwanesiska skådespelaren och manusförfattaren Wu Ke-xi letade efter ett ämne till sin nya film fastnade hon för den egna branschen – filmindustrin och Me too-rörelsen, rapporterar AP.

Filmen ”Nina Wu” handlar om en skådespelare, som i jakten på en roll som ska ge henne det stora genombrottet, blir fysiskt och psykiskt utsatt av en man med makt.

Wu Ke-xi säger till nyhetsbyrån att hon var ”genuint nyfiken” på vad som hände under Me too-vågen 2017 och att hon själv har fått utstå hot under sin karriär.

– Det är fortfarande en förödmjukande upplevelse. Så jag kände verkligen en koppling till de här kvinnorna.

17 jul
Zhou Xiaoxuan. Ng Han Guan / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”De flesta i Kina har aldrig hört talas om #metoo”

Me too-vågen har skakat om filmindustrin världen över – så även i Asien. Manusförfattaren Zhou Xiaoxuan blev en central figur för Me too-rörelsen i Kina efter att ha skrivit om hur hon utsatts för sexuella övergrepp av en tv-stjärna.

Enligt Zhou har rörelsen fått begränsat genomslag i Kina och mestadels påverkat en grupp högprofilerade män med stort kontaktnät.

– De skrämdes av Me too-vågen och de slutade. Men de flesta i samhället har aldrig hört talas om Me too, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Även länder som Sydkorea, Japan, Pakistan och Thailand har haft flera omskrivna händelser.

17 jul
Läs mer om #Metoo-uppropet i Asien