Möller. Arkivbild. Alexander Larsson Vierth/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbogafallet

Ny utredning mot Möller läggs ned: ”Ord mot ord”

Förundersökningen mot Johanna Möller läggs ned, rapporterar Expressen. Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma. Enligt flera av de andra intagna på Ystadsanstalten har Möller uppmanat dem att mörda hennes mamma. Sedan i november 2018 har en förundersökning om stämpling till mord bedrivits. Nu läggs den alltså ned.

– Det är en ord-mot-ord-situation där det inte finns tillräcklig bevisning för att styrka vad som har sagts och vad som eventuellt har uttalats, säger kammaråklagaren Mathias Larsson till tidningen.

Toppnyheter

Hanif Bali/Gunnar Strömmer. TT.
Debatten om Hanif Bali

Interna kritiken växer – krav på att Bali stoppas

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har upprepade gånger hamnat i blåsväder efter kontroversiella Twitter-inlägg. Nu ökar pressen på ledningen att agera, skriver Expressen som har intervjuat flera såväl anonyma som namngivna partiföreträdare.

Partisekreterare Gunnar Strömmer skriver i en kommentar till tidningen att Hanif Bali är begåvad och driver många viktiga frågor men att han ibland har ”ett destruktivt tonläge”.

”Det är ett problem för både honom och partiet”, skriver Strömmer och berättar att partiet därför har startat ett arbete som ska tydliggöra var gränserna går och vilka konsekvenserna blir om de överträds.

3 tim
Hanif Bali. Arkivbild.  Emma-Sofia Olsson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Hanif Bali om kritiken: Tänker inte ändra något

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) svarar i ett mejl till Expressen på kritiken om hans höga tonläge i debatten.

”Jag har svårt att ta ställning till kritik jag inte fått ta del av men hade jag trott på alla halvsanningar och medvetna fultolkningar som jag läser om mig själv i media hade jag också varit kritisk”, skriver han.

Han skriver också att han inte planerar att ändra något bara för att hans meningsmotståndare säljer in en felaktig bild av honom till partikamraterna. Expressen har intervjuat flera moderata företrädare som menar att partiet måste agera mot Hanif Bali efter flera uppmärksammade Twitter-inlägg.

3 tim
Läs mer om Debatten om Hanif Bali