Hem
Partiet Nyans demonstrerade mot Socialtjänsten och tillämpningen av LVU på Möllevångstorget i Malmö i februari 2022. Johan Nilsson/TT

Rapport: Egyptier pekas ut som drivande i LVU-kampanj

En egyptisk bloggare pekas i en rapport ut som en central figur i den internationella hatkampanjen mot svensk socialtjänst, rapporterar TV4. Rapporten har tagits fram på uppdrag av Myndigheten för psykologiskt försvar, och i den beskrivs Moustafa El-Sharqawy, kopplad till internetkontot Shuoun Islamiya, som en av “de mest centrala aktörerna i förhållande till den utländska delen av kampanjen“.

Enligt rapporten har Moustafa El-Sharqawy spridit desinformation till sin stora följarskara på sociala medier. Han upplåter också ofta en plattform för salafister och extrema predikanter.

Så sent som i februari i år bedömdes situationen så allvarlig att regeringen vidtog åtgärder för att hantera situationen. Bland annat gav man extra resurser till Myndigheten för psykologiskt försvar för att bemöta systematiska kampanjer.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons