Hem
BOMBAERT Patrick
IfANNONS

Renovera badrummet? Tänk då på det här

Statistik från Vattenskadecentrum visar nämligen att de allra flesta fukt- och vattenskador i svenska hem sker i badrummet.

Här följer några tips på hur du kan förebygga skador genom att renovera på rätt sätt.

1. Anlita en certifierad hantverkare

Anlita en hantverkare med våtrumscertifiering. Om du ska renovera själva är det viktigt att du har goda kunskaper om och de följer branschregler som gäller – annars finns det risk att försäkringen inte gäller vid en eventuell skada.

2. Se upp med ny design

Ny design må vara en fröjd för ögat men se upp – designen kan vara mer estetisk än funktionell. Nuförtiden är det vanligt med golvbrunnar som löper längs med väggen. Den här typen av brunnar kan medföra att vatten samlas intill väggen vilket i värsta fall kan leda till en vattenskada. En  brunn i mitten av golvet är därför att föredra.

3. Kakel ska inte ligga på golvet

Kakel bör under inga omständigheter läggas på golvet. Kakel ska sitta på väggen medan klinkers läggs på golv. Kakel är inte anpassat att gå på och står inte emot vatten lika bra som klinkers.

Se till att du har rätt villaförsäkring

Att ha en bra villaförsäkring är a och o. Ifs villaförsäkring gäller för vattenskador i badrum som är byggda enligt den byggnorm och de branschregler som gällde vid renoveringstillfället.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons