Hem
Lloyd Austin i Bryssel. Virginia Mayo / AP

Republikaner kräver besked om Austins sjukhusvistelse

USA:s försvarsminister Lloyd Austin vårdas fortsatt på sjukhus men ”återhämtar sig väl”, enligt försvarsdepartementets talesperson Patrick Ryder. Samtidigt ökar trycket på Pentagon att förklara varför beskedet om Austins sjukhusvistelse dröjde från den 1 till den 4 januari, skriver Bloomberg.

Flera republikanska senatorer har efterlyst ”konsekvenser”. James Lankford, senator i Oklahoma, sa under söndagen att hanteringen av ärendet var ”ganska chockerande” och att Austin, i egenskap av försvarsminister, är skyldig att informera om huruvida han är spelbar eller inte.

Demokraten James Clyburn, som sitter i representanthuset, delar den bilden men försvarar samtidigt Austins medicinska integritet.

– Han har en plikt att hålla allmänheten informerad. Och jag vet inte om det var han eller något inom militären som bestämde sig för att göra på det här sättet, sa han under söndagen i CNN:s State of the Union.

Annons

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons