Hem
Stephanie Dismore.
HPANNONS

Så arbetar HP med att minska digital ojämställdhet

I samband med pandemin fick teknik en enorm inverkan när det gäller att fortsätta arbeta och utbilda sig. Men med denna utveckling kommer frågan: hur undviker vi digital ojämställdhet och vad är vi beroende av för att säkerställa digital rättvisa?

HP har haft hållbarhet som mål i sitt DNA ända från början. Företaget var ett av de första teknikföretagen att publicera sina kravställningar, ambitioner och resultat i en årlig rapport och för 23:e året i rad har den senaste rapporten nu lanserats. För HP innebär hållbarhet även att tillhandahålla samhällen med lika villkor och ge människor samma rätt till sjukvård och utbildning med hjälp av digitalisering.

– HP:s mål är att bli det mest hållbara och rättvisa teknikföretaget senast år 2030. Det målet kommer med investeringar, strategi och ansvarsskyldighet för att säkerställa att vi kommer att uppfylla våra löften. Våra hållbarhetsmål innebär en utveckling bortom enbart cirkularitet. Det inkluderar också att påskynda tillgången till utbildning, hälso- och sjukvård och ekonomiska möjligheter för dem som traditionellt är utestängda. Ett mer digitaliserat samhälle för alla, säger Stephanie Dismore, Senior Vice President och Managing Director, HP NW I Europa.

Vidta åtgärder

HP fokuserar på tre pelare inom hållbarhet. Driva klimatåtgärder, främja mänskliga rättigheter och påskynda digital jämlikhet. Som ett exempel på den globala omfattningen och påverkan har HP:s digitala jämlikhetsprogram som målsättning att nå 150 miljoner människor fram till 2030, med start år 2021.

– I Sverige ser vi behovet av lärande, uppkoppling och teknik. Och det är vad vi, tillsammans med HP:s medarbetare, kommer att försöka bidra till. Att ge alla anställda möjligheter att göra volontärarbete under arbetstid, att ha frekventa kompetensutvecklingsdagar och att samarbeta med välgörenhetsorganisationer är några exempel på hur vi arbetar för att fler ska få tillgång till tekniska plattformar, säger hon.

Globala samarbeten för digital jämställdhet

Som två av flera initiativ samarbetade HP nyligen med Girl Rising för att förse elever och lärare i Indien, Nigeria och USA med en ny, digitaliserad läroplan och tekniklösningar. År 2022 hade partnerskapet nått ut till mer än 7,4 miljoner människor. Mer nyligen samarbetade HP med Global Business Coalition for Education för att förhindra att fler människor blir digitalt exkluderade på grund av brist på digitala resurser – alltså tillgång till datorer och internet. Hittills har Coalition for Education, med sitt globala distributionsnätverk för människor i kris, donerat över 76 000 bärbara HP-datorer.

– Varje generation har sina möjligheter och utmaningar. Oavsett vilka, bör alla få tillgång till utbildning, hälsovård och ekonomiska möjligheter. Nya tekniska innovationer kommer att öka digitaliseringstakten vilket i sin tur ökar beroendet av teknik och kunskap. På varje marknad bjuder vi in andra organisationer att delta i våra åtgärder så att vi inte lämnar någon eller något utanför, avslutar Stephanie.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.