Familjen Lundgren är nöjda med luktsaneraren Ozoneair.  Nicklas Elmrin
Ozoneair

Så blev de av med ”gammalt-hus-lukten”

Familjen Lundgren flyttade in i huset som hade allt – utom en fräsch doft. Det luktade unket och ”gammalt” i garderober och på vinden. Men det var framförallt den stora källaren som luktade äckligt.

Alltid städat regelbundet

– Huset är i gott skick. Mina svärföräldrar har tagit väl hand om det, och alltid städat noga och regelbundet – men ett gammalt hus kan ändå börja lukta just ”gammalt”, säger Gabriella Lundgren.

Nicklas Elmrin

Hon fick tips om att man kan luktsanera hus med hjälp av ozon, en gas som också kallas ”aktivt syre”. Gabriella Lundgren bad om tips på Facebook och fick rådet att prova Ozoneair.

”Inget hokus-pokus”

– Nu luktar det fräscht, rent och friskt i hela huset. Det är inget hokus-pokus som tar bort lukterna tillfälligt – ozonet tränger in flera millimeter i väggar, golv och andra material och tar bort lukterna för gott.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Ozoneair Partner

Toppnyheter

Morgan Johansson  Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Förlängd preskriptionstid för fler brott utreds

Regeringen vill utreda reglerna för när olika brott ska preskriberas och göra det svårare att hålla sig undan ett fängelsestraff, rapporterar TT.

Sedan man fattade de nuvarande reglerna för när olika brott skrivs av har mycket hänt i synen på straff och vilka begränsningar som kriminaltekniken har.

– Brott som man tidigare inte kunde klara upp när det förflutit lång tid kan man nu lösa med den nya dna-tekniken, som exempelvis allvarliga våldsbrott och sexualbrott, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Han ser framför sig en förändring där fler brott kan få en förlängd preskriptionstid och att preskriptionstiden för andra brott kan tas bort helt.

Utredningen tillsätts under våren och ska vara färdig 2021.

Idag 06:31
Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell.  Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Forssell: Ljudet av bomber får inte bli normalläge

Opinion Moderaterna vill fördubbla straffen för dem som begår gängrelaterade brott och att försäljning av narkotika ska straffas hårdare. Det skriver partiets rättspolitiska talesperson Johan Forssell i en debattartikel i Kvällsposten.

Partiet vill slopa dagens mängdrabatt så att kriminella kan dömas för fler av de brott som de begår. Man vill även ta bort ungdomsrabatten för kriminella personer mellan 18–21 år.

”Att människor vaknar till ljudet av bomber som sprängs i bostadsområden eller oroar sig för att barnen ska träffas i korselden från de kriminella gängens skjutningar får aldrig bli ett nytt normalläge”, skriver han i debattartikeln.

Idag 07:51
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen
Jonas Sjöstedt  Patrick Trägårdh/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Sjöstedt: Ambitionen borde vara att V sitter i regering

Vänsterpartiet borde ha ambitionen att sitta i nästa regering, säger den avgående partiledaren Jonas Sjöstedt i Ekots Lördagsintervju.

Han tror att läget i svensk politik kommer att tvinga Socialdemokraterna att förhandla med Vänsterpartiet.

– Det handlar alltid om politikens innehåll, men för mig är det helt självklart att vi vill genomföra så mycket som möjligt av vår politik, och det gör man bäst i en regering, säger han i intervjun.

Vänsterpartiet har hotat att fälla regeringen om de lägger fram förslag om en förändrad arbetsrätt och marknadshyror. I intervjun säger han även att han fått signaler om att statsminister Stefan Löfven inte kommer att utlysa ett extra val.

5 tim
Läs mer om Jonas Sjöstedts avgång
Helg Recensioner
Johan Paulin /SVT
Helg Recensioner

IS-thriller hyllas för mod: ”Unga tjejerna gnistrar”

SVT:s nya tv-serie Kalifat får fina omdömen av recensenterna. Om det inte är årets bästa serie så är det åtminstone den modigaste, skriver Expressens Mattias Bergqvist.

SvD:s Jan Söderqvist tycker att det ”gnistrar” om thrillern som handlar om radikalisering och svenska IS-terrorister. ”Herregud så de spelar, de unga tjejerna. Nora Rios som Sulle, Gizem Erdogan som Pervin!”

Tråden med ”två missanpassade Svensson-bröder” som valt att bli islamistiska terrorister är dock en ängslig gardering, menar Aftonbladets Karolina Fjellborg.

Kulturnytts Gunnar Bolin säger att man känner kvaliteten i arbetet med spänningsserien.

– Jag var så oerhört nyfiken på hur det skulle gå, säger han.

Läs recensionerna i länkarna nedan.

1 tim
Universal Pictures / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kritikerna om Cats: Helt outhärdligt hårigt haveri

Musikalfilmen ”Cats”, baserad på Andrew Lloyd Webbers succémusikal, fick inte ett nådigt bemötande av kritikerna när den hade internationell premiär i december. Även delar av den svenska kritikerkåren delar ut rekordlåga betyg. DN:s Helena Lindblad kallar kattfilmen för ”ett ludet helvete” och anser att den är outhärdlig från första till sista minut.

Trots stjärnor som Judi Dench, Ian McKellen, Jennifer Hudson och Idris Elba är filmen enligt Aftonbladets Karolina Fjellborg ett ”hårigt haveri”. Men musikalen har potential att bli en kultkalkon anser hon.

SvD:s Karoline Eriksson går mot strömmen och ger de sjungande katterna en fyra i betyg. Eriksson tycker att filmen är rolig och lyfter Rebel Wilsons och James Cordens insatser.

”Kanske bör man inte förvänta sig att en filmversion ska utmynna i något smakfullt och otöntigt”, skriver hon.

1 tim
MARIO ANZUONI / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Personligt när Gomez lämnar svår tid bakom sig

Amerikanska popartisten tillika före detta Disney-barnstjärnan Selena Gomez tredje album ”Rare” är ett försök att vara mer personlig, menar flera recensenter som lyssnat på skivan.

Nöjesguidens Sophie Winberg hör flera höjdpunkter på plattan, den främsta menar hon är ”Lose you to love me”.

På titelspåret som inleder albumet hyllar Gomez sig själv och levererar ett budskap om nödvändig sårbarhet, skriver Rolling Stones Brittany Spanos som ger Gomez en fyra i betyg.

Recensenter som ger något svalare betyg menar att hon bara stundtals lyckas leverera i sin ambition att vara mer personlig.

”I ivern i att ta sig loss ur en fälla rusar hon in i en annan”, skriver DN:s Mattias Dahlström.

1 tim
Läs mer om Helg