Så får du det perfekta krispet när du friterar
Tanken på mört och saftigt kött tillsammans med krispigt friterad potatis gör att det vattnas i munnen. Men vägen dit behöver inte betyda torra brända ytor. Med rätt matlagningsteknik i köket blir det enklare att vara hemmakock – och få ut det mesta av dina råvaror.
Med en airfryer kan du laga friterad mat, snabbt och enkelt, och på ett hälsosammare sätt med mindre olja. Airfryers är otroligt mångsidiga, med ett stort utbud av matlagningsalternativ utöver enbart friterade rätter. Du kan laga läckra rätter av grönsaker, fisk och kyckling – eller till och med bakverk.
En sousvide hjälper dig få till det perfekt saftiga och möra köttet, fisken och grönsakerna med en exakt koktemperatur. Med en sousvide vakuumtillagar du maten vilket hjälper till att bevara alla näringsämnen, mineraler och smaker. Detta matlagningssystem förhindrar att maten blir torr genom att hålla en stabil temperatur under en längre tid.
Airfyer och sousvide i samma pryl
För de som vill ta kökstekniken ännu längre så är ett hett tips Samsungs nya ångugn med DualCookSteam-teknologi. Med flera olika smarta och praktiska funktioner, däribland varmluft, upptinings- och grillfunktion samt en praktisk köttermometer, har denna ugn allt du behöver för en bekväm matlagning. Bland annat airFry-funktion och air-sous vide.
Med ugnen kan du laga två rätter samtidigt i en enhet utan att de byter arom eller smak. Denna ugn kommer med två individuella matlagningszoner som har varsin individuell temperatur och tidsalternativ, däribland ett matlagningsalternativ med hälsosam ånga.