Så gör de – för att säkra kaffets framtid
Femtio år av oroligheter och konflikter satte sina tydliga spår i området Caquetá i Colombia. Kaffebönder tvingades överge sina gårdar i området vilket gjorde att produktionen av kaffe i princip stannade av helt. Nu samarbetar Nespresso tillsammans med lokala jordbrukare och Colombias nationella organisation för kaffeodlare för att återskapa den grönskade kaffemarknad som tidigare fanns existerade i området.
Nespresso jobbar både aktivt och proaktivt genom att hjälpa de som blivit av med sina skördar samtligt som man forskar för att se vad man kan göra bättre i framtiden.
Vill lämna gården till sina barn
Don Fernando från Caqueta i Colombia har odlat kaffe hela livet. När han var liten hjälpte han sina föräldrar på gården och när han blev gammal nog tog han över den efter sin far. Tack vare Nespressos Hållbarhetsprogram AAA Sustainable Quality Program har han lärt sig att ta hand om sina plantor bättre än tidigare. Något som gör att både kaffet blir bättre och att hans odling kan växa. Hans dröm är att kunna lämna över sin farm till sina barn – precis som hans pappa lämnade den till honom.
– Jag ser vår stad utvecklas hela tiden och fler och fler intresserar sig för kaffeodling och det är det arvet jag vill lämna vidare till mina barn. Varje dag lär jag mig någonting nytt som jag sedan kan lära ut mina barn som de kan använda när de tar över gården säger han.
Över 100 000 bönder ingår i programmets som hjälper dem utvecklas med bland annat tekniska lösningar och information om hur man skapar ett bättre odlande för framtiden.