Hem
VingANNONS

Så här ska familjehotellet minska sitt klimatavtryck

Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria är en modern familjeanläggning med snygg och smart design. Ving.

Familjehotellet Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria har varit ett populärt alternativ för både stora och små resenärer sedan 1986. Nu installerar Ving solcellspaneler på taket för att minska sitt klimatavtryck.

– Vi har ett långsiktigt mål. Det ska vara nettonollutsläpp från alla våra egna hotell 2040, säger Maria Tullberg, chef över Vings koncepthotell.

Ett av Vings populäraste hotell på Gran Canaria är Sunwing Arguineguín Seafront. Sedan de öppnade dörrarna till anläggningen 1986 har tiotusentals familjer skapat minnen för livet tillsammans.

– Det är ett mycket uppskattat familjehotell. Till vintersäsongen 2022/2023 fick stora delar av Sunwing Arguineguín Seafront ett rejält ansiktslyft. Vi har bland annat renoverat 82 lägenheter, receptionen, lobbyn och lekplatsen. Lollo & Bernie Club har också fått en uppfräschning, säger Maria Tullberg, chef över Vings koncepthotell.

Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria är en modern familjeanläggning med snygg och smart design. Viktor Wedell/Ving.

Ving har också skapat en helt ny Teen Lounge för de äldre barnen, och en Family Lounge. Den södra sidan av Gran Canaria, där hotellet ligger, är dessutom extremt solsäkert. Det är något som Ving har bestämt sig för att ta vara på. De har bland annat installerat solcellspaneler på taket. Det är en del av resebolagets strategi för att minska klimatavtrycket på sina egna hotell.

– Vi är färdiga med den första delen av installationen, och planerar att börja med den andra fasen inom kort. Installation av solcellspaneler, och egen produktion av el, är en viktig del av vår hållbarhetsstrategi för att minska utsläppen från elförbrukningen på våra egna hotell, säger Maria Tullberg.

Sara de Basly/Ving.
Maria Tullberg, chef över Vings koncepthotell. Ving.

Med åtta till nio timmars sol per dag beräknar Ving att Sunwing Arguineguín Seafront ska kunna producera cirka 900 kilowattimmar per dag. Det täcker cirka 15 procent av den totala elförbrukningen. Familjehotellet har sedan tidigare den högsta hållbarhetscertifieringen, enligt Travelife*.

– Idag drivs 56 procent av våra egna koncepthotell på förnybar el. Målet är att alla våra egna Sunwing, Sunprime och Ocean Beach Club-hotell ska använda sig av förnybar el från 2025, säger Maria Tullberg och berättar att Ocean Beach Club Gran Canaria precis har installerat nya solcellspaneler.

*Travelife är ett internationellt utbildnings-, lednings- och certifieringsprogram för turistföretag som vill förbättra sitt hållbarhetsarbete. Travelife är godkänt av Global Sustainable Tourism Counsil, GSTC.

Om Ving

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group, NLTG, Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons