Hem
Ledamöter från schweiziska underhuset Alessandro della Valle / AP

Schweiz två kammare oense om räddningslånen till CS

Schweiziska parlamentets underhus stödjer inte den räddningsplanka som regeringen gav Credit Suisse förra månaden. Nu försöker överhuset hitta en kompromiss med den undre kammaren, rapporterar internationella medier.

Även om räddningsaktionen på motsvarande 1,3 tusen miljarder kronor redan är verkställd, så måste beslutet formellt godkännas av båda kamrarna i parlamentet.

Överhuset har kommit med ett nytt sista förslag på hur beslutet i efterhand ska formuleras. Även om det inte spelar någon faktisk roll om underhuset nekar igen skulle det innebära ett symboliskt bakslag, skriver Reuters.

– Det spelar ingen roll vad vi beslutar i detalj, men det skulle sända en dålig signal om dessa lån tillbakavisades, säger Eva Herzog, ledamot i överhuset till nyhetsbyrån.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons