Lata dagar på Sunrise Beach. Thinkstock
Thailand
Resa

Shh! Här är Thailands 16 hemligaste paradisstränder

Resa Solen, palmerna och det badkarsvarma vattnet fortsätter att locka oss, år efter år. Thailand har blivit så populärt att det kryllar av svenskar på stränderna, men det går faktiskt att hitta drömlika badplatser som inte påverkats av massturismen. The Telegraph tipsar om 16 ljuvliga paradisplayor, där allt som hörs är tystnaden.

5 guldkorn från listan:

Ao Kluay, Koh Kut

Koh Kut är fullt av vackra stränder. Istockphoto.

Resa Koh Kut är Thailand fjärde största ö, men turisterna lyser fortfarande med sin frånvaro. Även om kusten till stor del är bergig och inramad av mangrove, är den också penslad med badvikar som för tankarna till Expedition Robinson. Vill du breda ut dig som en kung ska du ta sikte på lugna stranden Ao Kluay, där sanden är mjuk som mjöl och vattnet härligt turkost.

Huvudstranden, Koh Kradan

Bara 50 meter ut finns ett korallrev som myllrar av fiskar. Thinkstock.

Resa Strax söder om hektiska Koh Lanta ligger pyttelilla Koh Kradan, som dels är nationalpark och dels semesterö. Sanden knastrar som snö under fötterna på den två kilometer långa huvudstranden med utsikt över de ikoniska kalkklipporna.

Andaman beach, Koh Jum

Allt som hörs är vågorna. Thinkstock.

Resa Paradisön Koh Jum är en liten skärva av himmelriket och ligger en kort båtresa från Krabi och Koh Lanta. Den som en gång hittat hit återkommer ofta år efter år för att slå dank i det anspråkslösa lugnet. Amdaman Beach, eller Long Beach som den också kallas, är en lång strimma kritvit sand, strösslad med några få bungalower och trädhotell.

Laem Sing, Phuket

Strax utanför Patong ligger ett undangömt paradis. Thinkstock.

Resa Thailands största ö, Phuket, är ingen rolig historia för dig som helst flyr turistmassor, men den lilla Laem Sing-stranden är en ljuvlig hemlighet som inte många känner till. Badviken ligger gömd mellan Surin och Kamala och kan enkelt nås med moppe.

Sunrise Beach, Koh Lipe

Thailands sista utpost. Thinkstock.

Resa Den lilla ön med ungefär 500 invånare ligger långt ute i ett kristallklart hav, på gränsen mot Malaysia. Visst är det sant att turismen har exploderat de senaste åren, men det är ändå en lugn och behaglig plats att låta dagarna flyta iväg på, i alla fall om du tar dig till barnvänliga Sunrise Beach på östkusten.

Mer läsning:

Toppnyheter

Trumps USA Kärnavtalet med Iran
Mohammad Javad Zarif. Mike Segar / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Kärnavtalet med Iran

Iran tillbakavisar: Har inte förlorat någon drönare

Iran tillbakavisar USA:s uppgifter om att en av landets drönare skjutits ner i Hormuzsundet under torsdagskvällen, rapporterar AFP.

– Vi har ingen information om att vi skulle ha förlorat en drönare i dag, säger Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif.

USA:s president Donald Trump meddelade tidigare under kvällen att en iransk drönare kommit inom en kilometers avstånd från ett amerikanskt hangarfartyg och att landets flotta skjutit ner den för att skydda fartygets besättning.

Läget mellan USA och Iran är spänt efter att en amerikansk drönare skjutits ner och en brittisk oljetanker tagits i beslag i sommar.

Igår 21:22
Fartyget USS Boxer. Ahmed Jadallah / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump: USA:s flotta har skjutit ner iransk drönare

Den amerikanska flottan har skjutit ner en iransk drönare som kommit inom en kilometers avstånd från ett amerikanskt hangarfartyg i Hormuzsundet, uppger USA:s president Donald Trump, enligt internationella medier.

– Detta är den senaste av många provokativa och fientliga handlingar från Iran mot fartyg på internationellt vatten, säger han.

Trump uppmanar samtidigt andra länder att fördöma Iran och skydda sina fartyg.

I slutet av juni sköt Irans revolutionsgarde ner en amerikansk drönare. Iran hävdade att drönaren befunnit sig i iranskt luftrum, medan USA menade att den varit i internationellt luftrum.

Igår 19:23
Fartyget som under torsdagen beslagtogs av Iransk revolutionsgarde. TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Analys: Irans senaste drag i politiska schackspelet

Det mesta talar för att Irans beslag av tankerfartyget i Persiska viken under torsdagen är landets senaste drag i det storpolitiska schackspelet i regionen, skriver DN:s Nathan Shachar i en analys. En viktig signal är att det var revolutionsgardet och inte den iranska flottan som genomförde operationen – eftersom ”alla politiskt laddade iranska militära aktioner utförs av gardet”.

Newsweeks Tom O’Connor skriver att relationen mellan Iran och USA återigen har sjunkit till 80-talets krisnivåer och att fokus nu ligger på att säkra flödet av olja genom de internationella farvattnen i Persiska viken.

Igår 19:40
Läs mer om Trumps USA
Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN
Gripandet av Asap Rocky

DN erfar: Åklagaren begär mer tid för utredningen

Utredningen mot rapparen Asap Rocky är ännu inte klar och åklagaren väntas därför lämna in en begäran om åtalsförlängning för att få mer tid att utreda det misstänkta brottet, erfar Dagens Nyheter.

Asap Rocky har suttit häktad sedan i början av juli. Han är på sannolika skäl misstänkt för en misshandel i Stockholm.

Senast klockan elva på fredag måste åklagaren Fredrik Karlsson lämna besked angående rapartistens framtid.

Igår 22:04
Donald Trump och Kim Kardashian vid ett annat tillfälle.  Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Kim Kardashians press på Trump: Få Asap Rocky fri

Kändisparet Kim Kardashian och Kanye West sällar sig till raden av artister som kräver att rapparen Asap Rocky ska friges. Nu har de dessutom vänt sig till USA:s president Donald Trump som ska ha satt sin stab i arbete för att få rapparen fri, skriver nöjessajten TMZ.

Enligt källor till sajten anser Trump att Asap Rockys frihetsberövande är orättvist och han ska därför ha tagit ärendet vidare till utrikesminister Mike Pompeo.

Senast under fredagen måste åklagaren lämna besked om Asap Rockys framtid. Han misstänks på sannolika skäl för misshandel.

Igår 18:42
Slobodan Jovicic. Arkivbild. Marc Femenia / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Asap Rockys nye advokat: Jag är glad för förtroendet

Kändisadvokaten Slobodan Jovicic är rapartisten ASAP Rockys nya advokat och har precis blivit inkopplad i fallet. När SvD träffar honom har precis varit på ett häktesbesök hos amerikanen.

– Jag är glad för förtroendet. Sakfrågan är av relativt enkel natur, men det som skiljer målet är allt runtomkring, säger han om Rockys fall.

Rapartisten är misstänkt för en misshandel i Stockholm den 30 juni och i morgon, fredag, ska åklagaren lämna ett besked i fallet senast klockan 11.

Igår 18:33
Läs mer om Gripandet av Asap Rocky
Kosovare Asllani. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

Kosovare Asllani: Uppspelt över att få skriva historia

Kosovare Asllani skriver på Twitter att hon är stolt över att hon blir den första som officiellt har signerats för Real Madrids nya damlag CD Tacón.

Laget köptes i juni av fotbollsklubben som tidigare inte haft ett damlag.

”Uppspelt över att få skriva historia, för att hjälpa till att bygga och vara en del av det här lagts resa från början”, skriver hon på Twitter och fortsätter:

”Det kommer vara en dröm att få bära den vackraste tröjan i världen nästa säsong. HALA MADRID”.

Igår 14:39
Kosovare Asllani. Arkivbild. MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
undefined

Kosovare Asllani klar för Real Madrids nya damlag

Svenska fotbollsstjärnan Kosovare Asllani, 29, är klar för Real Madrids nya damlag CD Tacón, meddelar klubben på Instagram, skriver Aftonbladet.

I måndags blev det klart att hon brutit sitt kontrakt med Linköping och ska flytta utomlands.

Asllani har tidigare varit kritisk till att Real Madrid inte haft ett damlag.

”Titta på era största rivaler, FC Barcelona och Atlético Madrid och resurserna de lägger på damfotbollen”, skrev hon på Twitter.

CD Tacón, som är nykomlingar i den spanska högstaligan, köptes i juni upp av fotbollsklubben Real Madrid.

Igår 13:11
Läs mer om Fotbollens silly season