Hem
Poliser på plats i Flemingsberg där man fick in larm om skottlossning på lördagkvällen. Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Små barn skottskadade och nio anhållna i Huddinge

De två personer som skottskadades i Flemingsberg söder om Stockholm på lördagskvällen är barn i förskoleåldern och lågstadieåldern, uppger polisen för TT. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om en femårig flicka och en sexårig pojke.

Barnen har förts till sjukhus men har inte livshotande skador.

– Barnens skadeläget har inte förvärrats och de har träffats med skott i benen, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Enligt polisen ska barnen ha varit ute och lekt när de träffades av skotten. Det finns inget som tyder på att de var måltavlor.

Flera personer greps under natten. På söndagsmorgonen meddelade Åklagarmyndigheten att nio personer har anhållits skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och vapenbrott, rapporterar Expressen.

”Det finns nätverkskopplingar till de frihetsberövade”, skriver polisen på sin hemsida

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons