re:member

Smarta lösningen som hittar rabatt på rabatten

Årets stora shoppingtillfälle Black Friday närmar sig. Här är plug-in funktionen som hittar rabatt på rabatten under Black Friday. Du som shoppar online och betalar med ditt re:member flex kan få rabatt på rabatten* i över 300 webbutiker som är anslutna till re:member reward – ett kreditkort med 0 kronor i årsavgift och kompletterande reseförsäkring. (Eff. ränta 14,67 % vid utnyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2018-01-01).

För att säkerställa att du inte går miste om någon reward-rabatt kan du ladda ner en smart plug-in till din webbläsare. Då blir du automatiskt påmind om dina rabatter när du surfar in i en webbutik som är ansluten till re:member reward. Tillägget innehåller också information om vilka butiker som erbjuder rabatter när du söker på Google.

Upp till 25 procent rabatt

I samband med Black Friday kan du som har, eller tänkt ansöka om, kreditkortet re:member flex få rabatt på rabatten i över 300 populära webbutiker som ingår i förmånsprogrammet re:member reward.

Utöver den eventuella Black Friday-rabatten får du alltid till exempel upp till 25 procent rabatt på Linas Matkasse, 15 procent rabatt på Philips, 10 procent rabatt på hotels.com, 8 procent på herrmodeföretaget Stayhard och upp till 12 procent rabatt på asos.

Här får du rabatt på dina inköp med re:member flex – ett urval av webbutiker

Linas Matkasse: upp till 25 procent rabatt på alla köp.

Asos: upp till 12 procent rabatt

Hotels.com: upp till 10 procent på alla köp

Nelly.com: upp 8 procent på alla köp

Cdon.com: upptill 8 procent på alla köp

NA-KD.com: upp till 11 procent på alla köp

Cervera.se: upp till 10 procent på alla köp

Apoteket: upp till 10 procent på alla köp

Stayhard: upp till 10 procent på alla köp.

Fördelar med re:member flex

  • Ingen årsavgift.
  • Upp till 100 00 kr i kredit.
  • Upp till 8 veckors räntefri kredit.
  • Upp till 25 % rabatt* i över 300 webbutiker.
  • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad.
fstop123 / iStockphoto

*rabatten gäller ej moms och fraktkostnad

re:member flex: Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2018-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. 

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

re:member Partner

Toppnyheter

Coronaviruset Smittan i Norden
Mette Frederiksen. IDA GULDBAEK ARENTSEN / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Norden

Frederiksen: Danmark kan öppna upp efter påsk – ”försiktigt optimistisk”

Danmarks statsminister Mette Frederiksen ser tecken på en minskning av coronaspridningen i landet, säger hon vid en blixtinkallad presskonferens.

– Jag vågar knappt säga det, men om vi danskar fortsätter att stå enade genom att hålla avstånd kommer regeringen att arbeta för en gradvis öppning av samhället igen efter påsk, säger hon.

Frederiksen säger att hon är ”försiktigt optimistisk”, men varnar också för att det kan gå åt motsatt håll om danskarna slutar följa riktlinjerna i landet.

31 min
Tomt i avgångshallen på Kastrup. Ida Guldbæk Arentsen / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nedstängning får danskt näringsliv att ”störtblöda”

Danmarks restriktioner för att hindra smittspridningen innebär att i princip hela landet är nedstängt. Nu varnar Dansk Erhverv, landets motsvarighet till Svenskt Näringsliv, för att Danmarks ekonomi är på väg rakt ner i källaren, rapporterar Berlingske.

– Vår analys visar att delar av det danska näringslivet störtblöder, säger organisationens administrativa direktör Brian Mikkelsen.

En rapport från Dansk Erhverv visar bland annat på ett omsättningstapp för danskt näringsliv på uppemot 77 miljarder svenska kronor i mars månad – och Mikkelsen fruktar att både april och maj kommer att bli ännu värre.

Idag 09:27
Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Ida Guldbæk Arentsen / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: Förtroendet ökar – oavsett landets strategi

I land efter land visar undersökningar att folkets förtroende för de politiska ledarna ökar i coronakrisen – oavsett om landet valt en restriktiv eller mer liberal linje, skriver danska TV2:s Hans Redder i en analys.

Han påminner dock om att krisen fortfarande är i sin linda och varnar för att förtroendet för ledarna kan börja vackla när vi får facit på deras åtgärder. Redder konstaterar även att den danska statsministern Mette Frederiksens politiska motståndare, som höll sig lugna i krisens begynnelse, redan har börjat pressa regeringen om när Danmark ska öppnas upp igen.

På samma tema skriver Christian Jensen i Politiken att vägen från hyllningskörer till kritik är kort och att ingen kan avundas den situation som Mette Frederiksen nu befinner sig i. Jensen konstaterar att det var ett svårt beslut att stänga ner Danmark – men att det kommer att bli ännu svårare att träffa rätt i beslutet om när landet ska öppnas igen.

Idag 08:37
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Svenska åtgärderna
Finansminister Magdalena Andersson under presskonferensen. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Svenska åtgärderna

Regeringens nya krisåtgärd: Blir lättare att få a-kassa

Efter den fjärde extra tilläggsbudgeten som lades tidigare på måndagen höll regeringen och samarbetspartierna en pressträff för att presentera åtgärderna som ska mildra de ekonomiska effekterna av coronavirusutbrottet.

– Trots detta kommer företag att gå i konkurs och människor kommer att bli arbetslösa, sa finansminister Magdalena Andersson (S).

När coronautbrottet är över måste det till flera stimulanser i form av ”omfattande program” för att få i gång ekonomin igen, fortsatte hon.

Mitt under presskonferensen meddelade regeringen också via ett pressmeddelande att det ska bli enklare att få a-kassa.

”Kraven på vem som kan få a-kassa föreslås tillfälligt sänkas både vad gäller hur mycket man behöver ha arbetat och hur länge man behöver ha varit medlem i en a-kassa”, skriver regeringen.

Samtidigt föreslås att såväl taket som grundbeloppet i a-kassan tillfälligt höjs ”för att lindra de ekonomiska konsekvenserna för den som blivit arbetslös”.

– Fler kommer att gynnas av a-kassan än tidigare, bekräftade Andersson under presskonferensen.

På en fråga om hur regeringen resonerat när de inte bara gjort det lättare att gå med utan även höjer ersättningen svarar Magdalena Andersson:

– När många är arbetslösa samtidigt finns det en poäng med att höja efterfrågan. 

Det kan också hjälpa människor att betala sina räkningar och motverka boprisfall, resonerar hon.

Enligt Per Bolund är det ”tiotusentals personer” fler som nu kommer att kunna få a-kassa.

2 tim
Statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren. Andes Wiklund / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Beslut om kraftigt utökade coronatester väntas i kväll

På ett extra sammanträde i kväll kommer regeringen att fatta beslut om att anslå resurser för att kraftigt utöka antalet coronatester i Sverige, erfar Expressen.

Planen är att framför allt kunna testa anställda inom sjukvården och omsorgen. Förhoppningen är att riskgrupper på så sätt ska skyddas medan de mycket höga sjuktalen bland vårdanställda ska minska.

Redan i går kväll rapporterade Ekot att regeringen i dag planerade att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att skyndsamt ta fram en strategi för hur fler svenskar ska kunna testas för det nya coronaviruset.

3 tim
Elisabeth Svantesson. TT.
undefined

M vill ge vårdpersonal minst 5 000 kronor i coronatillägg

Moderaterna vill att vårdpersonal ska få minst 5 000 kronor extra i månaden i coronatillägg, rapporterar Aftonbladet.

– Vi måste visa att vi värderar och ser deras tuffa arbete, säger ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson (M) till tidningen.

Partiet kräver att regeringen går fram med nya åtgärder i ännu en extra ändringsbudget. Ett av förslagen innebär alltså att öronmärka pengar till vårdpersonal på sjukhus, äldreboenden och i ambulanser.

Idag 09:33
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Sverige
Ett öde Drottninggatan. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Sverige

Stockholmspolis: Lugnaste helgen i min karriär

Myndigheternas direktiv och restriktioner tycks ha haft effekt på stockholmarnas uteliv. Det säger polisen Viktor Adolphson som driver Twitterkontot YB Södermalm till Aftonbladet.

”Den lugnaste helgen i min polisiära karriär, sammanfattade ansvarigt befäl från kroglivet och på allmänna platser”, twittrade han på måndagen.

Adolphson uppskattar att människor på eget initiativ följer direktiven.

– Det är bättre än att vi måste hantera situationen med tvång, säger han.

20 min
Taha Alexandersson/Påsktrafik. TT
undefined

Socialstyrelsen vädjar: Ställ in alla resor i påsk

Samtliga regioner i Sverige har nu gått upp i stabsläge till följd av coronavirussmittan. Nu ber Socialstyrelsen alla svenskar att ställa in alla resor under påsken för att minska spridningen och belastningen på sjukvården.

– Utifrån de dagliga bedömningar vi gör vill vi vädja till alla som kan avstå från resor i påsk att göra så, sa Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen på en presskonferens på måndagen.

Hon påpekar att sjukvården i varje region är dimensionerad utifrån regionens befolkning, inte efter sin egen befolkning plus en mängd tillresta.

2 tim
Bild från pressträffen.  Ali Lorestani/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

146 döda i covid-19 i Sverige – 36 nya fall inrapporterade

146 personer har dött i covid-19 i Sverige, meddelar statsepidemiolog Anders Tegnell på en pressträff på måndagseftermiddagen. Det är en ökning med 36 fall sedan Folkhälsomyndighetens uppdatering på söndagen – och den största ökningen av inrapporterade dödsfall på ett dygn hittills, vilket delvis kan förklaras med att det varit helg och att fallen tidigare inte rapporterats in.

– Det är ett väldigt högt tryck på IVA, framför allt här i Stockholmstrakten, och de gör ett jättejobb, säger han.

I hela världen har över 700 000 personer smittats.

– USA har en ganska snabbt förlöpande epidemi.

Under pressträffen ber också Taha Alexandersson från Socialstyrelsen svenskarna att stanna hemma i påsk.

– Belasta inte regionerna ytterligare.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Storbritannien
London i coronatider. Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Storbritannien

Brittisk professor: Tidiga tecken på mindre spridning

Coronavirusutbrottet i Storbritannien ser ut att sakta ner, enligt professor Neil Ferguson, som är epidemiolog och rådgivare till den brittiska regeringen.

– Antalet nya sjukhusinläggningar ökar fortfarande, men inte lika mycket som tidigare, säger Ferguson till BBC.

Han säger att nästa kritiska steg är antikroppstester som ska kunna visa om en person redan varit smittad av viruset, något som han tror endast är dagar bort.

1 tim
En bilförare i London testas för coronaviruset. Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Storbritannien kan snart ha antikroppstester i bruk

Ett antikroppstest, som ska visa om en person varit smittad av coronaviruset, är nära att valideras, uppger professorn och epidemiologen Neil Ferguson för BBC.

– Förhoppningsvis är det redo att användas inom dagar, snarare än veckor, säger han.

Han vill dock inte sätta ett datum för när testerna kan finnas redo att tas i bruk. Storbritannien har redan antigentester i bruk, som skiljer sig från antikroppstester då de visar om någon är smittad av coronaviruset just när testet tas.

40 min
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Svenska fallen
Danderyds sjukhus. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Svenska fallen

149 nya fall konstaterade i Stockholm – 108 personer vårdas på intensiven

Under det senaste dygnet har 149 nya fall konstaterats i Stockholm, enligt ett pressmeddelande från regionen. Totalt 108 personer får just nu intensivvårdas i regionen.

Situationen för vården i Stockholm är mycket ansträngd på grund av virussmittan, men taket är ännu inte nått. Det säger Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus och ordförande för läkarföreningen i Stockholm till SvD.

Den stora utmaningen just nu är personaltillgången, enligt Styrud. På en del avdelningar ligger sjukskrivningarna på 20–25 procent vilket försvårar ytterligare. Över 6 500 personer har frivilligt anmält sig för att hjälpa till i vården, men en utmaning är att hitta rätt folk. Det som framför allt behövs är personer med kompetens inom akut- och intensivvård.

2 tim
Illustrationsbild.  Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Oklara regler om smitta – förvirrar vid begravningar

Det råder förvirring bland Sveriges begravningsentreprenörer om vad som gäller när avlidna i covid-19 ska begravas, rapporterar Aftonbladet. Folkhälsomyndigheten har strukit kravet på att personerna ska läggas i särskilda säckar, men samtidigt anser Karolinska universitetssjukhuset att kroppen är smittsam även efter döden.

– Det är ingen som kan säga att det inte finns en smittorisk. Jag sitter i princip hela dagarna och hanterar den här förvirringen som råder runt om i landet, säger Ulf Lernéus på branschorganisationen Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

Nu har begravningsentreprenörerna börjat märka kistor som innehåller smittade för att de inte ska råka öppnas.

5 tim
Kvinnan ska ha vårdats på Södersjukhuset. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Uppgift: 26-årig kvinna yngsta svenska dödsoffret

En 26-årig kvinna i Stockholm är den hittills yngsta person som dött till följd av coronasmitta i Sverige, skriver DN. Enligt tidningens uppgifter hade kvinnan ingen känd bakomliggande sjukdom, däremot förelåg en annan riskfaktor.

Region Stockholm vill inte bekräfta uppgifterna med hänvisning till patientsekretessen.

Tidigare i dag bekräftade Region Jönköping att en man i 30-årsåldern med flera bakomliggande sjukdomar dött.

Igår 22:10
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Smittan i Europa
Viktor Orbán i ungerska parlamentet. Zoltan Mathe / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Smittan i Europa

Ja till nödlagar i Ungern – Orbáns makt ”obegränsad”

Ungerns parlament har med klar marginal röstat ja till lagändringar som ger regeringen utökad makt för att bekämpa coronaviruset.

Kritiker i landet och i EU har beskrivit nödlagarna som ”onödiga” och att de ger premiärminister Viktor Orbán ”obegränsad makt för att cementera ledarskapet”, snarare än för att tackla viruset, skriver AFP.

Nödlagarna innebär i praktiken att regeringen kan styra hur den vill och hur länge den vill utan att fråga parlamentet. Orbán själv har ryckt på axlarna åt kritiken.

– Jag har tydligt sagt åt dem som gnäller i EU att nu är det inte läge för mig att gräla om juridiska och teoretiska frågor, sa han i Ungersk radio i fredags.

2 tim
Ett tomt Röda torget i Moskva. EVGENIA NOVOZHENINA / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Moskva stänger ner: ”Måste ta det här på allvar”

Moskvas drygt 12 miljoner invånare satte sig i karantän på måndagen efter söndagens sena besked om tuffare åtgärder för att bekämpa spridningen av coronaviruset. Ryssland rapporterade 302 nya bekräftade fall på måndagen, den största dygnsökningen hittills, rapporterar AFP.

– Situationen är verkligen allvarlig och alla måste ta det här på största allvar, säger Dmitrij Peskov, talesperson för president Vladimir Putin, enligt nyhetsbyrån.

Moskvabor får inte röra sig längre än 100 meter från sitt hem utom i nödfall, skriver Sky News. Invånarnas rörelser kommer att spåras via mobildata.

2 tim
Sebastian Kurz / Man med munskydd i matbutik TT
undefined

Inför krav på munskydd: ”Främmande i vår kultur”

Österrikes regering har beslutat att införa krav på munskydd i matbutiker för att bromsa smittspridningen i landet, rapporterar nyhetsbyrån APA.

Förbundskansler Sebastian Kurz säger att skydden, som kommer att delas ut vid butikernas ingångar, främst kan minska risken att sprida smittan till andra, inte att själv bli smittad. Behovet att hålla avstånd till andra kvarstår därmed, enligt Kurz.

– Jag är medveten om att användande av munskydd är något främmande i vår kultur, säger Kurz, som hoppas att skydden även ska användas på andra platser än i mataffärer.

Österrikes regering har även beslutat att alla hotell i landet måste stänga för turister.

5 tim
Läs mer om Coronaviruset
Coronaviruset Dagens börs
SÖREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Dagens börs

Stockholm tog rygg på Wall Street – klättrar två procent

Stockholmsbörsen pendlande mellan gröna och röda siffror när handelsveckan inleddes men efter en stark öppning på Wall Street stängde indexen klart upp:
• OMXS30: +2,0 procent
• OMXSPI: +2,1 procent
Rallyt på Wall Street tilltog efter öppningen och gav en skjuts åt ledande index i Europa liksom Stockholmsbörsen.

Stockholm har liksom de globala börserna fallit tungt på grund av coronavirusets utbrott, även om börserna steg något i förra veckan.

”Frågan är ju inte om utan när eländet tar slut”, skriver SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist i ett marknadsbrev.

Starkast på storbolagslistan gick Getinge som som rusade 9,6 procent. Tyska medicinteknikbolaget Drägerwerk varnade för att den globala efterfrågan på ventilatorer kommer att ligga över kapacitetstaket i och med utbrottet av covid-19.

ABB vinstvarnade under måndagsmorgonen och spår att intäkterna ska falla i samtliga affärsområden i det första kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Aktien, som också handlas utan utdelning, backade cirka 3,9 procent.

Försvarsjätten Saab meddelade att man drar tillbaka sin utdelning på grund av den osäkerhet som coronavirusets utbrott medför. Trots nyheten lyfte aktien 6,7 procent.

Boliden tappade 0,6 procent efter att bolaget i helgen meddelat att de tvingas stänga Europas största zinkgruva på grund av skärpa restriktioner från Irlands sida.

Lundin Petroleum uppgav att man kommer att höja produktionsprognosen för Sverdrupfältet för det första kvartalet. Aktien minskade 0,4procent.

Flera bettingbolag fick en skjuts av att Nordea Markets uppdaterat en sektoranalys. Kindred, Kambi, Betsson och Catena Media fick upprepade köprekar.

En genomgång av sajten Redeye visade samtidigt att bettingbolagens intäkter ökade med 9 procent i februari.

Betsson rusade 16 procent, Catena Media lyfte 17,6 procent och Kindred steg 13,2 procent. Kambi ökade samtidigt med i sammanhanget beskedliga 2 procent.

1 tim
Kearney Ferguson / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Wall Street inleder uppåt efter förra veckans rusning

New York-börserna fortsätter upp på måndagen efter förra veckans rally. Vid 17-tiden står de ledande indexen som följer:
S&P 500: +1,7 procent
Nasdaq: +2,3 procent
Dow Jones: +1,3 procent


Dow Jones rusade 12 procent förra veckan vilket var den största uppgången sedan 1938. S&P 500 steg i sin tur 10,3 procent och hade sin bästa vecka på över tio år.

JP Morgans strateg Mislav Matejka säger till nyhetskanalen att lättnadsrallyt var naturligt i ljuset av de snabba nedgångar som varit. Men han tror att den nyfunna optimismen är övergående och att fortsätta börsfall väntar då företagens vinster och efterfrågan lär fortsätta sjunka.

Donald Trump meddelade i går att riktlinjerna om social distansering förlängs till den 30 april. Enligt CNBC tolkas åtgärden positivt av marknaden då den bedöms begränsa de långsiktiga skadorna på ekonomin.

Läkemedelsjätten Johnson & Johnson bidrar också till att lyfta humöret. Bolaget ska påbörja en fas ett-studie för en vaccinkandidat mot covid-19, som skulle kunna vara redo för användning i januari. Aktien stiger 4 procent.

3 tim
ADEK BERRY / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Börsnedgångar i Asien: ”Kommer vara volatilt”

Det var dystra tongångar när börsveckan inleddes i Asien. Vid stängning låg indexen som följer:
• Nikkei: –1,6 %
• Shanghai: –0,9 %
• Shenzhen: –2,1 %
• Hang Seng: –1,3 %
• Kospi: +/–0 %
Nedgångarna kommer samtidigt som investerarna fortsätter att försöka bedöma vilka ekonomiska konsekvenser som coronaviruset kommer få, skriver CNBC.

För marknaden är den stora frågan om de stora stimulanserna runt om i världen ska räcka för att hantera den chock som pandemin utsätter ekonomin för, skriver National Australia Bank-strategen Rodrigo Catril i ett nyhetsbrev. Men det går inte att svara på den frågan just nu, menar han.

”Det är okänt och det tyder på att marknaderna kommer att fortsätta vara volatila”, skriver han.

Idag 03:28
Läs mer om Coronaviruset