Hem
ElectroluxANNONS

Stjärnkockens tips för att lyckas med grönsakerna

När det blivit dags för helgmiddag är det oftast en råvara som får mest uppmärksamhet, både sett till tillagning och budget. Det är inte heller helt ovanligt att grönsakerna får en biroll och adderas på slutet. Paul Svensson är kocken som länge kämpat för att göra grönsakerna rättvisa – och mycket handlar om rätt temperatur.

– Den största anledningen till att folk inte gillar smaken av en specifik råvara är oftast på grund av att den inte är tillagad på rätt sätt, till exempel att råvaran har fel innertemperatur, säger Paul Svensson.

Fyra innertemperaturer värda att ha koll på

  • Lök – 91 grader.
  • Betor – 95 grader, baka gärna under lock
  • Zucchini – 80 grader.
  • Potatis – 97 grader.

Ugnen som hjälper dig

Att hålla koll på temperaturer kan kännas stressande. Därför har Electrolux tagit fram sin intuitiva köksserie. Med hjälp av SteamPro-ugnen kan du till exempel tillaga grönsakerna med ånga för att behålla smak, näringsämnen och få en bra textur. Ugnen håller koll på temperaturen åt dig och låter dig veta när rätt temperatur är uppnådd.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.